Cookie control
Dissabte, 19 de Setembre de 2020

Els Jocs 2018 i l’art de culpar els altres

14 de Novembre de 2016, per Jordi Sendra

L’equip de govern de l’Ajuntament de Tarragona (PSC-PP) liderat pel senyor Josep Fèlix Ballesteros ha tornat a fer ús de la seva gran especialitat, aquella que, cal reconèixer, sap fer molt bé: amagar la seva incapacitat i mala gestió culpant als altres. Aquest cop però, el fracàs que ha pretès ocultar va molt més enllà de les fronteres de la ciutat de Tarragona: l’ajornament dels Jocs Mediterranis 2017 al juny del 2018.

Els Jocs Mediterranis 2017 representaven una gran oportunitat no només per Tarragona, sinó per tot el territori i pel nostre país. Però el govern de l’Ajuntament de Tarragona liderat pel PSC no ha estat capaç de liderar aquest projecte. De nou, la capital de la segona àrea metropolita de Catalunya ha estat incapaç de liderar i gestionar un pla comú amb l’organització d’un esdeveniment esportiu internacional que havia d’injectar autoestima, inversió i promoció a totes les comarques tarragonines.

Els Jocs Mediterranis afavorien a tot el territori i ara, el fet de posposar-los un any també ens afecta a tots. Aquella il·lusió i confiança que ens arribava ara fa cinc anys,  quan Tarragona va ser escollida per organitzar l’esdeveniment esportiu, s’ha convertit en una gran decepció.

El més greu és que davant d’aquest panorama i després de disposar de cinc anys per organitzar els Jocs Mediterranis, el senyor Ballesteros (PSC) anunciï l’ajornament de l’esdeveniment esportiu sense un pèl d’autocrítica i culpant del fracàs al govern espanyol del PP, que n’és i molt,  i que precisament és el seu soci de govern a l’Ajuntament de Tarragona. És veritat que l’executiu espanyol ha boicotejat els Jocs Mediterranis des del primer moment i que no ha complert el seu compromís, cosa que sí que han fet totes les institucions catalanes. A destacar que la Generalitat de Catalunya, que sempre és atacada des de la Tarragona més rància i pepera, està complint amb els seus compromisos adquirits amb la nostra ciutat.

Per què ha servit el pacte PSC-PP a la ciutat de Tarragona? No ha servit ni per aconseguir els 12 milions per part del Govern espanyol, quantitat necessària per cobrir el dèficit dels patrocinis privats que el PSC no ha estat capaç d’aconseguir.

Al PSC de Tarragona li resulta molt més senzill culpar als altres dels propis errors que afrontar-los. Què han fet durant els darrers cinc anys? De veritat pretén que la ciutadania es cregui que l’únic entrebanc ha estat la manca de finançament de l’Estat espanyol? Els bons líders no busquen culpables. Senyors del PSC, l’estratègia de buscar solucions per resoldre les dificultats és molt més eficaç, la recerca de buscar responsables externs als propis fracassos no soluciona cap problema ni aporta res positiu.

Recordo l’eslògan dels Jocs Mediterranis 2017: “History Making History”. Aquest és l’únic punt dels Jocs 2017 que s’ha fet realitat:  És la primera vegada en la història que s’han d’ajornar uns Jocs Mediterranis. És incomprensible i s’ha de tenir molta sang freda per no haver fet ni un mínim d’autocrítica. Senyor Ballesteros, si les coses no surten bé s’han de reformular i, sobretot, hem de ser responsables dels nostres errors.

Si no som capaços de fer la feina eficaçment ni de reconèixer que no l’hem fet bé, de cap manera podrem fer que Tarragona i tot el territori avanci.

Vostè Sr. Ballesteros, és com el Gran Houdini, que sempre s’escapolia de tot. Però, com ell, al final serà incapaç de deslliurar-se de la prova més difícil de totes, el vot dels ciutadans a les urnes. Els ciutadans de Tarragona sabran en el seu moment atribuir les responsabilitats d’aquesta decepció a qui correspongui que no és altre que vostè, el seu partit i el seu soci de govern, el Partit Popular.

Jordi Sendra és diputat de JuntsxSí al Parlament de Catalunya.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges