Dimecres, 25 d'Abril de 2018

Ens han robat Sant Pere

Una altra vegada li han pres les claus a Sant Pere. Ho han tornat a fer. S’han apropiat de la plaça, de la festa i fins i tot de l’aire, ferit per crits que separen i exclouen. Han segrestat la Festa Major de Reus. Ens l’han robat. I el pitjor és que sembla que els seus raptors no tenen intenció de tornar-nos-la. Ni tan sols pagant un rescat. I és una llàstima, perquè des de fa uns anys la meitat dels ciutadans de Reus ens hem quedat sense poder celebrar les festes en honor a Sant Pere, el nostre patró, el sant que dóna nom a la nostra Prioral, que és de tots i no només d’uns quants.

Jo ja entenc que, amb la independència, Catalunya serà el paradís. Desapareixeran com per art de màgia la corrupció i les retallades, ens abaixaran els impostos i no hi haurà atur. Però que, per arribar a aquest paradís, li prenguin les claus a Sant Pere, hauria de tenir el seu just càstig.

No tenen cap dret a expulsar de la festa als que no comparteixen la seva fe independentista. Som molts els que no creiem en aquest paradís. Som molts els que ens temem que tot això ens condueix a l’enfrontament i a la misèria. Som molts els que volem gaudir de la festa sense haver de suportar que altres la polititzin. Un pregó de festes ha de cridar al gaudiment i a la convivència, no a la divisió i a l’enfrontament. I qui aprofita un nomenament honorífic per prendre partit, es deshonra a ell mateix i deshonra la ciutat.

Imaginen per un moment que la majoria silenciosa i prudent que calla i deixa fer se’n farta? Que comença a omplir la plaça amb banderes espanyoles i catalanes i a cridar consignes com "no al cop d’estat"? Què passaria? Acabaríem a cops? 

Des de Ciutadans, volem denunciar aquesta apropiació i reivindicar la tornada a unes festes sense polititzar, on tots els ciutadans puguem gaudir dels actes programats sigui quina sigui la nostra opció política. Ja n’hi ha prou de creure que qui més crida i qui més es mou és qui té la raó. Ja n’hi ha prou de barrejar tradició i folklore amb política. Esperem que Sant Pere els castigui i que, quan arribin a les portes d’aquest fingit paradís, descobreixin que les claus que van robar mai l’obriran.

Juan Carlos Sánchez és portaveu de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Reus.

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (5)

Comentaris

Ganxet  12 de Juliol de 2017

Qui parle!

Qui parle de mentí els unionistes? Els que inventan la historia com els conve, els secesionistas que volen fer las lleis que els i convenen, els que son tan valens, que amenasan els funcionaris, per part del de l estaca? Secesionistes embusteros.

Jordi  08 de Juliol de 2017

Ganxet

Lliçons les justes que aquest partit fa gobernar al PSOE a Andalusia i el PP a Madrid. I si aquí hi ha hagut corrupció en aquestes comunitats n,hi ha hagut el triple.
I si no miri vostè el número de casos.
Els unionistes sempre mentint.

Joan Anton Carricondo Oyonate  08 de Juliol de 2017

Que vols dir?

No tinc per menys que entendre que és un acudit petard! Potser que si es parla de prendre podem parlar de les dotzenes d'imputats hereus de l'AP. Es pot treballar per la ciutats i els reusencs? Sí? Doncs mans a l'obra.

MDSL  08 de Juliol de 2017

Cap any vosté anat a la

Cap any vosté anat a la profess´o de Sant Pere. De què es queixa ???

Ganxet  07 de Juliol de 2017

No perdi el temps

Son els del pensament unic i nomes val el que volen ells. Son els del 3/4%, no cal parlar en mes.

Reportatges