Cookie control
Dissabte, 18 de Gener de 2020

És qüestió de temps...

07 de Novembre de 2016, per Dani Rubio

Albert Einstein va dir:  “Si busques resultats diferents, no facis sempre el mateix..“. Si el que volem és una modernització del nostre model econòmic i social, doncs, és necessari que es produeixin canvis.

La Reforma Horària arriba amb força, amb una gran declaració d’intencions: les de millorar la qualitat de vida de les persones a partir de la regulació dels horaris i l’aplicació de mesures d’impacte que s’emmarquen en la proposició de llei de la Reforma Horària de Catalunya prevista de ser aprovada i aplicar-se el 2017.

La implantació de nous sistemes que beneficien la ciutadania però que suposen canvis en els seus hàbits, inèrcies i rutines sempre va acompanyada de resistències.

Tot això es transforma en un repte comú: el de l’administració pública com a agent que lidera i dinamitza aquest canvi, i el de la societat en veure com a oportunitat que una nova organització de calendaris i horaris contribuirà a una millora de les possibilitats de conciliar la vida laboral amb la vida personal i social.

És qüestió de temps trobar l’equilibri entre les necessitats de les empreses i les de les persones treballadores, deixar de ser un dels països europeus que menys hores dorm, millorar la nostra salut modificant les hores dels àpats, augmentar la nostra productivitat laboral dormint les hores necessàries i reduir al fracàs escolar en poder gaudir de més temps per implicar-nos en l’educació dels fills. La Reforma Horària té en compte el temps com a factor sistèmic i això suposa un canvi de paradigma.

És qüestió de temps adaptar-nos al canvi i trencar amb un model antiquat i obsolet que ens aboca a uns hàbits que ens deshumanitzen. La societat que volem per al segle XXI és aquella que ha de ser capaç de modificar els seus costums i aplicar mesures que es tradueixin en una millora de la productivitat empresarial des del benestar de les persones.

Sota el lema 'Reus, capital dels horaris', l'Ajuntament de Reus s’ha adherit al procés participatiu de la Reforma Horària, impulsat per la Secretaria de Transparència i Govern Obert de la Generalitat de Catalunya i Iniciativa per a la Reforma Horària, amb la programació d’un seguit de conferències organitzades per Mas Carandell, en col·laboració amb altres àrees del consistori, que tindran lloc entre el 7 i 16 de novembre de 2016 a la sala d’actes de l’antic hospital.  

A Reus, un cop més, volem estar a l’avantguarda i compromesos amb aquest canvi de model cultural que contribueixi a l’equitat i al benestar de la ciutadania.

Dani Rubio és regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Reus.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Ferran Badia Miralles   08 de Novembre de 2016

No Ho sé, ni jo ni ningú, que

No Ho sé, ni jo ni ningú, que jo sàpiga que ho entengui, només els polítics saben el que es fan, i de vegades ni ells, però es que hi hà, i nosaltres no hi portarem la contra.