Europa, objectiu terrorista

24 de Març de 2017, per Xavier Sala Puig

Dues reflexions planen sobre l'atemptat d'abans-d'ahir al cor turístic de Londres: d'una banda, la necessitat de fer vida normal per demostrar als atacants que no guanyaran aquesta guerra; de l'altra, si estem fent tot el possible per aplicar mesures preventives en els llocs més sensibles de convertir-se en escenari del terror. Perquè, gairebé derrocat al front de batalla de Síria i de l'Iraq, Estat Islàmic ha convertit tot Europa en objectiu dels seus atemptats i és evident que els espais més destacats o de més alta concentració de gent són especialment llaminers. En aquest sentit, l'increment de les mesures de seguretat a la Torre Eiffel de París o el reforçament dels blocs perimetrals de formigó que el desembre passat es van veure als mercats nadalencs després de l'acció contra el mercat de Berlín ens demostren que tampoc ens podem quedar de braços plegats.

El nou atemptat per atropellament avortat ahir mateix a la ciutat belga d'Anvers és un altre exemple de la facilitat amb què el terrorisme es pot manifestar amb un ‘modus operandi' barat i molt difícil de detectar. En aquest cas, la reacció policial va ser determinant per evitar una altra acció dramàtica. I la detenció del presumpte terrorista servirà sens dubte per obtenir informació valuosa sobre el procés de captació d'Estat Islàmic, que ja ha reivindicat l'atac de Westminster.

La concentració convocada ahir per l'alcalde londinenc a la plaça de Trafalgar i el comportament modèlic de les persones que van ajudar els ferits per l'atropellament criminal davant el Parlament britànic han constatat una vegada més que una forma de derrotar el mal és precisament saber mantenir la fe en la condició humana.

Etiquetes: 

Escriviu el vostre comentari

Regles de participació

Aquest servei es planteja com un espai obert en el qual s'expressen lliurement les opinions de les persones que visiten el web, i no s'ha d'utilitzar per fer desmentits, desinformar o atacar a tercers. Si us cal enviar una correcció per a una notícia, podeu utilitzar el formulari per enviar informació d'interès periodístic. A Reus digital entenem que els lectors d'aquest mitjà són persones respectuoses, amb capacitat per comentar sense necessitat de fer crítica destructiva, provocar o atemptar contra l'honor de les persones. En qualsevol cas, si algun comentari es considera fora de lloc, s'esborrarà. Reusdigital.cat no es fa responsable de les opinions dels comentaristes. Que aquest servei de comentaris es mantingui actiu depèn de les persones que l'utilitzen. Reusdigital.cat es reserva el dret d'emprendre accions legals contra les persones que emetin comentaris injuriosos, que ofenguin la imatge i l'honor de les persones o ataquin l'ordenament jurídic.