Cookie control
Dimarts, 07 d'Abril de 2020

Fàcil d’entendre, seria fàcil d’entendre

10 d'Abril de 2017, per Xavier Guarque

Voler fer assemblar totes les comunitats autònomes ―tant les autèntiques i històriques com les creades i inventades―, juntament amb el "café para todos", ha creat un statu quo i un modus vivendi que amb els anys s’ha anat incrustant en la societat espanyola i ha configurat un dibuix amb el qual ja és molt difícil ―per no dir impossible― modificar res ni corregir les injustícies que ha anat produint. Els avantatges, per a la majoria dels territoris; i els perjudicis, per als tres o quatre que podrien estar millor del que estan i que les lleis de solidaritat amb la unitat i la uniformitat imposada no els ho permeten. Si, en el cas de Catalunya, s’hi afegeix la brama, que el PP més que ningú ha anat creant per a conrear els seus interessos electorals, llançant tota mena de mentides i porqueria sobre la societat catalana, els seus càrrecs electes i les seves institucions, el mur ja és insalvable.

A hores d’ara es fa molt difícil pensar que l’encaix es pot arreglar d’alguna manera i, alhora, evitar que tothom miri Catalunya de reüll... Qui viu del desgavell no deixarà que es pugui produir un canvi tan dràstic que propiciï alterar la mentalitat alimentada. L’exemple el tenim aquests dies, després de l’anunci d’una inversió en infraestructures per als pròxims anys que no és més que una part de la ja compromesa i signada per diferents governs anteriors i que s’ha incomplert amb total impunitat. I tot plegat, amb el suport electoral dels qui pensen que «a los catalanes, ni agua», que, qui més qui menys, ja han manifestat la queixa per un suposat tracte de favor a Catalunya, tant per part dels qui hi podrien tenir alguna raó com pels qui de manera gratuïta simplement defensen amb dents i ungles el nivell que els garanteix estar al costat de qui els promet no tocar res.

Si es vol, i hi ha voluntat, és fàcil d’entendre el problema que actualment hi ha sobre la taula de l’Estat, de la mateixa manera que es podria entendre fàcilment que el corredor mediterrani és per a facilitar el trànsit de les mercaderies espanyoles cap a Europa ―malgrat que passi per Catalunya―, no per a acostar les platges del Mediterrani a Madrid.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (5)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Xavier Guarque  12 d'Abril de 2017

a Baix Camp

Expressant la meva opinió jo no enganyo a ningú. Es pot compartir o no, i tan amics, i, en tot cas, és enganyat qui es deixa enganyar.

Baix Camp  11 d'Abril de 2017

Vol dir

Com pel que sembla, ja comentaris que es perden o no es publiquen nomes li diré: Sr. Guarque, no enganyi explican la veritat que voste creu es la bona.

Xavier Guarque  11 d'Abril de 2017

a Pep

Has tocat un dels altres punts sensibles meus. La denominació "Camp de Tarragona" s'ha anat col·locant, sense preguntar als pobles "inclosos", des de fa uns deu anys.

Pep  10 d'Abril de 2017

Solamente hay tres comunidades historicas

Si las tres comunidades históricas con Catalunya, El Pais Vasco, Galicia, todo lo demás son sucedáneos que aportan poco, los inventos con gaseosa son muy malos, pero nuestros políticos solamente saben hacer inventos, esto es como el invento de la denominación Camp de Tarragona, un invento mas, las definiciones ya están dadas y las comarcas son las que son y nada mas, lo de Camp de Tarragona sobra, pero les da reparo definirse, es lo que hay

ep  10 d'Abril de 2017

Puigdemont pasa olimpicamente del corredor

Nuestro presidente se tomó la libertad de no acudir a la reunión de presidentes autonómicos , quizás porque no está al nivel de los cuartos de baño de Harvard. Solo le obsesiona el "pruces" y a ud. defenderlo sea como sea y a cualquier precio. ¿Que hace nuestro president por el corredor? Irse a EEUU a hacer el ridículo. Luego ud. nos escribe sobre las comunidades históricas como si solo tuviesen historia 4 (no se si sabe que es la corona de Aragón). Para lecciones de historia las de la UNESCO y el alcalde de León a nuestro inepto y ridículo presidente sobre la "Cuna del Parlamentarismo" .

Reportatges