Dijous, 28 de Març de 2024

Freixenet

02 de Desembre de 2014, per Manuel Cuyàs

Anys enrere esperava els anuncis nadalencs dels caves Freixenet. Eren excessius i recarregats però tenien inventiva, feien Nadal, i comptaven amb la col·laboració de famosos pels quals, sovint, sentia respecte. Hi recordo Gene Kelly, ballant a les seves velleses. El protagonista de Cantant sota la pluja, que va excel·lir com a creador i ballarí però que com a actor sempre va ser un encarcarat envernissat de maquillatge, s'adaptava com un guant a l'estètica buscada per Freixenet. Jo no sé si aquests reiterats anuncis han fet un bé a la marca.

Suposo que han afavorit la venda a carretades de la gamma que s'hi propaga –el Carta Nevada, si ho tinc ben entès i no han canviat–, però com que es tracta d'una gamma corrent i popular, penso si els productes més alts de la casa no s'han ressentit de la banalització. La televisió ho banalitza tot. Alguns coneguts meus que van d'exquisits no mostren preferència pels caves de can Freixenet, siguin quins siguin, ni farien amb una ampolla seva un regal de compromís. Jo els diria que un dia en Jordi Morist del restaurant Dimas em va donar a tastar un Freixenet que hi cantaven els àngels, però em sembla que no els convenceria. Ells s'ho perden.

Si ara els anuncis de Freixenet no em piquen la curiositat és perquè amb l'edat les il·lusions declinen i perquè els seus famosos han deixat de ser els meus. M'han dit que en el d'aquest any surten dos personatges espanyols de l'espectacle que no conec. Alguns espectadors susceptibles han fet cinefòrum i han entès que l'anunci deixa anar un missatge favorable a la unitat d'Espanya. I com que l'amo de can Freixent ha fet reiterades manifestacions en contra de la independència de Catalunya, ja la tenim armada. Es tracta de fer el buit als productes de la marca. Els cavistes són l'ase dels cops de tots els boicots. Primer els consumidors espanyols i ara els mateixos catalans, contra el cava català. Què volen que els digui. Em sembla malament. El país que volem ha de comptar amb totes les opinions. Per això fem consultes, suposo. Per veure quants som a una banda i l'altra, amb el benentès que totes són respectables i dignes de conviure. Jo celebro que la indústria del xampany català, sense excepció, vagi bé, exporti, prestigiï el país, doni feina i transmeti alegria i no mal humor a la gent.

Igualment per patriotisme crec que s'han de preservar els empresaris que ja des de la defunció sense descendència del rei Martí vetllen pel seu suprem interès. Si no, seríem irreconeixibles. El dia de la independència, també Freixenet, amb totes les bombolles i la purpurina.

Manuel Cuyàs és periodista i llicenciat en Història de l'Art.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (2)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Lúcido  03 de Desembre de 2014

Todos perdemos.

Con el rollo este del 9N, la independencia, acentuación de las diferencias, políticas agresivas, boicots , banderitas , etc etc... creanme que los únicos que perdemos somos los catalanes, TODOS. En Zaragoza (por decir algo) los problemas son reales, aquí nos los inventamos.
Mi voto será para Ciutadans o Podemos, harto ya del patio de colegio en que se ha convertido este juego peligroso.

PD: Brindaré con lo me apetezca si es que me apetece brindar, es lo que tiene la libertad.

Juan  03 de Desembre de 2014

Hay que hacer patria

unas desafortunadas manifestaciones de una Independentista están creando una gran confusión en los mercados, estos fanatismos no llevan a ninguna parte, mas al contrario hacen que muchos brinden con el cava de Freixenet, sabido es que esta empresa que esta representada por todo el mundo siempre hace bandera de sus orígenes Catalunya, pues es
de recibo que con mas ímpetu se brinde estas fiestas con el cava Freixenet