Dimarts, 16 d'Abril de 2024

Generació ‘ni-ni’, però del tot

07 de Juny de 2016, per Xavier Guarque

Amb tota la tecnologia a l'abast, si, però vivint a casa dels pares o, a tot estirar, el que permet el sou que cobren els que tenen un lloc de treball, generalment sense poder aspirar a independitzar-se totalment, ni a poder crear una família en totes les condicions, més o menys a com ho podien fer els seus pares. No poden tenir cap aspiració més que la de viure el dia a dia. Quin compromís se'ls hi ha d'exigir a aquests joves?

Els joves d'aquesta generació no tenen les mateixes aspiracions que els de l'anterior, senzillament perquè no les poden tenir. Qui d'ells pot pensar en, per exemple, obrir-se un pla de pensions, o en contractar una hipoteca, amb els propis recursos? Segons dades recents, el 54% de menors de 25 anys configuren aquesta dita generació ‘ni-ni’ (ja no estudien però tampoc han pogut accedir al seu primer treball).

La generació més espavilada dels darrers temps canvia els hàbits de vida que es coneixien com "llei de vida" i els patrons que funcionaven com etiquetes adquirides on s'identificava tothom, cada vegada són més irreconeixibles. Així és la generació que es va criar amb internet, la ‘ni-ni’, la mileurista... I vés a saber com podrà ser la que ha nascut amb el mòbil a la mà.

I no cal pensar massa per deduir que això repercuteix globalment en el teixit econòmic i financer, que se'n ressent. A menys capacitat, menys poder adquisitiu, i menys autonomia en tots els aspectes lògics i normals de l'evolució i desenvolupament d'una persona, i això quan ja és tan massiu ha d'obligar a repensar moltes tendències comercials i hauria de sacsejar totes les pautes polítiques.

Aquestes tendències comercials que sentencien que allò de “treball per a tota la vida” ja s'ha acabat i que ara el lloc de treball s'haurà de defensar cada dia, o les pautes polítiques que asseguren que ja tot s'està recuperant, obviant la qualitat del treball que es crea o com repercuteix en les cotitzacions a la bossa de la seguretat social, o si la percepció d'aquests joves, i no tan joves, els fa veure el seu futur millor.

Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

J. A. C. O.  07 de Juny de 2016

On som?

Ni el més saberut ha previst la situació actual. Fa anys es va dir, insistentment, que calia canviar, canviar-ho tot, però va preveure com afectarien els canvis. Podem trobar un símil en un laboratori que crea un microbi o un bacteri i no pensa en una vacuna per aturar-ho: el resultat és un caos! Quin serà el futur? Enigma! Com aportar solucions? Enigma! El polític només pensen en els propers 4 anys i si poden continuar!