Dimecres, 18 de Juliol de 2018

La dictadura del 78

26 de Setembre de 2017, per Jordi Vinyals

Estem veient la cara més fosca de l’estat espanyol. El regim del 78 s’acaba. Constatem l’agonia del sistema més antidemocràtic d’Europa que cau víctima dels seus propis errors acumulats durant anys. Una constitució nascuda de la dictadura, que va buscar el vist i plau dels militars de l’època, que mai va voler reconèixer Catalunya. Una constitució utilitzada per imposar i no per garantir. 

La dreta espanyola més extrema governa ara un estat que persegueix drets fonamentals generant una situació insostenible i que porta Catalunya, i de retruc a tota Espanya, a la incertesa més profunda sobre el seu futur. 

Quan tot això acabi, perquè suposo que d’alguna manera acabarà, ja res serà com abans. Ni a Catalunya, ni a Espanya. Quan una democràcia deixa que un govern es comporti com una dictadura, està clar que alguna cosa falla, el sistema no funciona bé. Caldrà canviar profundament les lleis que presumptament emparen accions de força i de privacions de llibertat. 

A l’estat espanyol hi ha uns governants que fa temps que tenen clar que els catalans no som espanyols, i d’acord amb aquest principi actuen. Ens consideren súbdits i el territori català com a propi per dret de conquesta. 

Els que vam viure de molt joves les reunions clandestines, les enganxades de cartells o la distribució de papers d’amagat, la participació en manifestacions il·legals, la por a les actuacions de tricornis i grisos, ens pensaven que tot això formava part de la historia més trista que havíem viscut i que mai més tornaria.  

Temps complexos on la població, tota la ciutadania, ha de sortir un cop més en defensa de les seves llibertats.

Jordi Vinyals és tinent d’alcalde de l'Ajuntament de la Selva del Camp.

Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (4)

Comentaris

Miquel Reus  27 de Setembre de 2017

Es mes general del que pot semblar

Hola
Jo penso que el caire autoritari es propi, encara, de la "esencia" espanyola. No crec que a Catalunya s'ens tracti de manera autoritaria per se qui som, sino per vulguer anar on la resta d'Espanya, al menys de moment, no va. Com en tantes i tantes coses, uns Pobles van mes endevant que d'altres (per a be o per a mal, ves a saber!). Cal passar generacions per evolucionar. Aixó si, la major part de governants a Espanya venent dels altres Pobles
salutacions

Cromwell  27 de Setembre de 2017

Sr. Vinylas...!!

Nunca en este país se han tenido las libertades que hay ahora, se ha votado siempre que nos han convocado a las urnas, con la ley que tenemos, y en España, toda ella como en Cataluña, los chorizos del Sr. Pujol defendiendo la DEMOCRACIA, y los otros chorizos defendiendo la Constitución. Ustedes dando amparo a una democracia choricera para tener un sillón en donde agarrarse a un buen sueldo, como en toda España pasa. o sea que déjese de escribir chorradas y sea alcalde su pueblo, trabaje para su pueblo, cree bienestar, y todo lo que le pedimos una y m il veces. Saludos

ep  26 de Setembre de 2017

Cuando los tópicos son trolas.

"sistema més antidemocràtic d’Europa" .

Por favor , haga click en este enlace donde se muestran los índices de democracias mundiales, España se sitúa en la posición 17.
https://es.wikipedia.org/wiki/%C3%8Dndice_de_democracia#Clasificaci.C3.B...

Quizás cuando escribe sobre "dictaduras" debería reflexionar en porque en su Cataluña hay unas organizaciones dedicadas a sancionar a comercios que no rotulan en catalan, aunque esté en uno de los idiomas oficiales de Cataluña. Quizás podrá explicar porque la lengua mas utilizada de Cataluña se margina en las escuelas . Quizás cuando habla de "dictaduras" nos podrá explicar porque usted puede saltarse el estatuto y la constitución y yo no puedo ni ver un partido de la selección en Barcelona.
En resumen , cuando escriba de dictaduras, mírese el ombligo y no haga el ridículo.

Ganxet  26 de Setembre de 2017

Quin?

Quin govern, es comporta com una dictadura?, el que es pasa per l arc del triumf l Estatut i el reglament de la seva cambra?, els democrates del univers que va dos anys es varen oposar al que els Grans Democrates sense majoria volen fer ara? Endavant Grans "democrates" l única democracia es la que interesa al pensament unic ¿a qué si?

Reportatges