Cookie control
Dilluns, 30 de Març de 2020

La normalitat

07 de Maig de 2018, per Xavier Guarque

Han pensat, una vegada "depurades" les canonades perquè pugui passar la seva "normalitat", que en faran amb els més de dos milions de ciutadans que han expressat, repetidament i per tots els mitjans democràtics, que volen canviar d'Estat? Que faran? Tindran el valor i la decència de canviar la fórmula d'Estat per, si més no, oferir una opció per fer dubtar a qui hi podria estar conforme?

A propòsit, la "immensa majoria" de catalans que vol seguir dins d'aquesta Espanya, segons s'omplen la boca des de Madrid, d'on surt?, com se sap?, com es veu? Serà pel seguiment de les manifestacions que es fan a Catalunya en un sentit i l'altre? Serà per alguna consulta popular, o referèndum normal i net que s'hagi pogut fer i que no sapiguem tots? Serà pel resultat d'unes eleccions, convocades i muntades per demostrar la dita "majoria silenciosa", i que no han fet més que deixar ben clar que no és qüestió d'"escapçar", sinó de "dialogar"?

La normalitat que pregonen haver implantat a Catalunya no passa de ser el discurs que interessa "vendre" per demostrar una efectivitat que està molt lluny de ser la realitat del que ha passat i del que passa. La veritat del que fan i com ho fan.

La normalitat no és jutjar a tots els que s'han pogut manifestar, treballar, relacionar-se d'alguna manera en un procés, no ho oblidem, sorgit de les urnes, amb el mandat clar d'una majoria parlamentària, fruit de la voluntat manifestada per més de dos milions de ciutadans que viuen a Catalunya.

La normalitat potser seria convèncer-los, pacíficament com ells s'expressen, de què seria millor una altra opció. Quina?

La normalitat particular tampoc és, davant de situacions compromeses en què un s'ha de manifestar, declarar-se apolític, o català i espanyol. Primer, perquè política n'hi ha en cada pas que fem i en cada paraula que diem, i segon, perquè, com va dir Joan Miró "Per ser universal, primer s'ha de ser local".

És molt normal sentir-se molt i molt ofès per un llacet groc a la solapa? És molt normal tenir en presó preventiva unes persones encara sense cap possible delicte demostrat?

Tot plegat ens ve a dir que la normalitat que diuen haver implantat no te res de normal i que només s'ha implantat per fer mal, precisament, on més s'hauria de protegir.

Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (3)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Ganxet  08 de Maig de 2018

A ep1

señor, no les diga Ud. esto que le van a linchar, mira que preocuparse por cosas que le importa a los ciudadanos, al menos a la mayoría, esto solo va según los más demócratas, de apoyar a los salta Leyes, que se quieren hacer un cortijo a su medida, para poder continuar,viviendo a costa de los demás, Ud. para tenerlos contentos tiene que decir amén a lo que diga la voz de su amo, que se cree manda algo.

ep1  07 de Maig de 2018

normalidad

Hombre, lo normal hubiese sido que desde 2012 a 2018 se hubiese gobernado la comunidad autonómica de Cataluña, sus provincias y sus ayuntamientos para avanzar en derechos sociales, mejorar infraestructuras, mejorar la sanidad y la enseñanza, mejorar la relación con el resto del pueblo español y ayudar a la gobernar el país. Lo que no es normal es perder 6 años de dinero, recursos, ilusiones personales, empresas , oportunidades , y un largo etc por algo que todo el mundo sabía que no iba a suceder, desde sudafrica hasta quebec. Lo que no es normal es visitar un pueblo de la comarca y ver sus arboles con plásticos amarillos y una bandera no oficial en cada rotonda. ¿me va ud a dar lecciones de lo que es normal y lo que no?

Ganxet  07 de Maig de 2018

Que

pesat, surt del mateix lloc, que vostè se inventà, la majoria d independentistes i seguidors del Fuigdemont, "el belga", però sense fer manipulacions de las xifres, li recordo que el partit que va guanyar es diu Cs