Divendres, 20 de Juliol de 2018

La Nova República Sí

31 de Maig de 2017, per Marc Moncunill

Des d'avui fins al dia que votem, compartirem amb els ciutadans i ciutadanes els motius pels quals volem construir una República. Divendres passat, un cop acabada la campanya de la "República que Farem" i just després de l'última reunió del Pacte Nacional pel Referèndum al Palau de Congressos, Esquerra ha engegat la pre-campanya pel Sí al Referèndum. Ara és moment de treballar per aconseguir el màxim suport pel Sí al Referèndum, pel Sí a un futur millor, més digne i amb més oportunitats, pel Sí a unes infraestructures necessàries que ara ens neguen, pel Sí a un país que faci costat a la cultura, pel Sí a un país respectuós amb el seu entorn,...molt més que el Sí a un nou país.

Estem convençuts que l'únic canvi possible és la República Catalana. A Esquerra fa temps que treballem per aconseguir-ho i ho seguirem fent fins al dia que votem, compartint amb els ciutadans i ciutadanes els motius pels quals volem construir una República. És per això que omplirem la pre-campanya de continguts amb tants arguments com oportunitats n'esperem de la República. Així, no tan sols demanarem el sí, sinó que explicarem el país que volem: Un país més just, net i pròsper.

Treballem fer una República amb millors condicions, pensant amb les persones, al costat dels treballadors i treballadores, respectant el medi ambient, amb model eficient energètic i igualtat d'oportunitats entre els homes i les dones. Sens dubte, una prioritat ha de ser aconseguir un sistema tributari eficient que persegueixi el frau i garanteixi la redistribució de la riquesa. Apostem per un estat que retalla drets als treballadors i fomenta la devaluació de salaris com a mesura per augmentar la competitivitat generant precarietat i temporalitat. A més d'un dèficit de 16.000 milions cada any, tenim un estat malbaratador que dilapida els diners amb AVE sense passatgers, aeroports sense avions i exèrcit. Necessitem que es gestionin millor els nostres recursos amb eficiència, construeixi el Corredor Mediterrani i blindi l'estat del benestar.

Ara, és estem a un pas de fer realitat la Nova República. Serà clau aconseguir donar un darrer impuls al procés, aquest camí llarg i intens que portem de manifestacions, per aconseguir un país obert al món. Per una República que defensi els més vulnerables i garanteixi a tothom l'accés a un habitatge digne i als subministraments bàsics per viure, i impedeixi cap desnonament sense alternativa de reallotjament i amb més justícia social. Aconseguim, entre tots i totes, la Nova República SÍ!

Marc Moncunill Rovira és secretari d'Imatge i Comunicació d'ERC Camp de Tarragona.

 

Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (2)

Comentaris

ep  31 de Maig de 2017

Braveheart

Yo después de ver Braveheart también lloré de emoción ante tanto romanticismo . Sr. Marc , los ciudadanos os pagamos vuestro megasueldo y privilegios para que trabajen. El tanto por ciento de personas que quieren un mundo mejor no creo que sea inferior al 95% (independes y no independes), así que por favor, deje de recordarnos lo que queremos y explíquenos como su partido lo haría. Porque aquí mucha palabrería peliculera pero desde los tribunales de justicia y desde la unión europea nos dicen todo lo contrario, así que, eso de la república catalana suena a drama de serie B.

Baix Camp  31 de Maig de 2017

I voste es creu¡¡¡

Voste hem aquesta proclama aquí vol enganyar.

Reportatges