Cookie control
Dimarts, 20 d'Octubre de 2020

La pèrdua dels drets socials

02 d'Agost de 2017, per Josep Machado

Les crisis financera i econòmica que ens veiem immersos tenen com a objectiu el desmantellament de l'estat social en el qual hem viscut, i amb això la destrucció dels drets i llibertats conquerides al llarg de dècades.

Els nostres governants han usurpat la sobirania del poble i s'afanyen amb rapidesa a desmuntar els pilars fonamentals de la democràcia: la llibertat, la igualtat, la justícia i la solidaritat. Els governants, els quals estan al servei del poder financer, econòmic i de les grans corporacions, ens porten a una societat de rics i pobres. S'estan privatitzant els serveis públics socials bàsics com són: la sanitat i l'educació per convertir-los en lucratius negocis.

Són aquests mateixos governants i polítics els que diuen i repeteixen ser els nostres representants, els representants del poble i els defensors i garants dels nostres drets.

Després d'aquests anys de crisis molts ciutadans ens estem adonant que els nostres governants i legisladors no defensen ni garanteixen els nostres drets. Molt al contrari, comprovem dia rere dia que: el treball es precaritza, els joves no poden organitzar la seva vida, la gent sense treball és desallotjada de les seves cases, els serveis de salut es deterioren, les aules de les escoles públiques se saturen d'alumnes, les petites empreses i els negocis familiars fan fallida, els científics i els joves qualificats han d'emigrar, sortir al carrer a protestar per aquestes situacions injustes és cada dia més arriscat per la brutalitat i el precipitat decret de lleis repressores.

Ens adonem que aquest sistema polític buida de contingut els escassos avanços socials de la Constitució del 78 i no és capaç de protegir-nos dels abusos de poder i permet prendre decisions injustes sobre les nostres vides. Per tant, no podem ni hem d'acceptar-ho en silenci.

Molts ciutadans ens preguntem si és possible fer alguna cosa per reaccionar davant aquesta situació. Clarament la solució està a les nostres mans, som la majoria, el poder econòmic i polític depenen del nostre treball, de la nostra acceptació o rebuig davant els seus abusos i mentides, davant la seva decisió que siguem nosaltres els qui paguem la seva corrupció i la seva pèssima gestió dels nostres recursos.

Per sortir d'aquesta situació injusta hem de ser valents i recuperar el pluralisme polític, recuperar la sobirania del poble, aquesta que reconeix l'article 1.2 de la Constitució: "La sobirania reside en el pueblo".

El camí per això és la redacció d'una nova constitució que garanteixi la nostra vida amb una democràcia participativa en un veritable Estat democràtic pel bé comú, en el qual tots els ciutadans visquem en condicions de llibertat, justícia i solidaritat, amb completa garantia de dret i igualtat d'oportunitats.

Josep Machado és president de l'Associació Coordinadora Ciutadana i d'Entitats en Defensa del Territori.

Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

CLANICOSO  02 d'Agost de 2017

Constitución...!!!

La Constitución debe ser revisada si, o sí. Pero una nueva Constitución son palabras mayores. Nos ha servido y sirve porque ha sido un punto de referencia. Hay que cambiar lo que no funciona. Hay que revisar lo que no sirve. Hay que actualizarla con los tiempos actuales y la pluralidad de los agentes sociales. Pero eso de una nueva Constitución es algo que huele a rancio. No hay que tirar por la borda los muchos años que llevamos, pero sí su actualización, que tendría que haberse hecho hace años. Cambios sí, los necesarios.