La República de la igualtat entre dones i homes

08 de Març de 2017, per Beatriz Mayordomo

És important destacar que per treballar la igualtat de gèneres i aconseguir les mateixes oportunitats, no solament és necessària l'educació dins d'una aula; igual d'important és l'educació que donem en les nostres llars. Hem de donar una educació constructiva, i fer-los entendre que ells i elles podran ser i fer el que desitgin, sense estar obligats a comportar-se d'una manera o d'una altra per ser homes o dones.

El 8 de març es reivindica la lluita de les treballadores per a millorar les condicions laborals i socials de les Dones. ERC Camp de Tarragona se suma anualment a aquesta commemoració del 8 de març, amb diferents actes i amb la lectura del manifest, el qual aposta per una societat més justa i igualitària i on treballem dia a dia per garantir que els drets de les dones, siguin plenament efectius i no es vulnerin en cap circumstància.

Si volem la República de la Igualtat entre Dones i Homes, hem d'anar tots de la mà, transformant els pensaments que no hi ha un gènere superior a l'altre, perquè si no anem tots plegats, i anem cadascú pel seu costat, no podrem avançar.
D
es de la Secció Local de Reus i la Federació Regional d'ERC Camp de Tarragona us convidem a l'acte conjunt en commemoració del Dia Internacional de les Dones, que tindrà lloc el divendres vinent, dia 10 de març a les 7 de la tarda al Casal de les Dones de Reus.

'Entre dos caminava el joc'

Maria volia causar bona impressió en el seu primer dia de treball. Feia més de dos anys (que ...) a l'atur. Li havien fet una prova com a ajudant de xapista en un taller de reparació de vehicles i l'havien seleccionat. Tenien treball per a ella.

A les vuit en punt estava al taller amb el seu mono de treball sota el braç. Poc després, va arribar un noi que també començava a treballar a l'empresa aquest dia.
Els seus contractes estaven preparats. Maria ho va signar entusiasmada. La secretària li va donar una còpia. Al sortir del despatx ho va llegir i es va quedar petrificada. Acabava de signar un contracte per treballar sis mesos com a netejadora.

El noi va passar pel seu costat i li va desitjar sort.

Aquest és un dels Microrrelats per la Igualtat que he trobat a una pàgina del Facebook, escrit per alumnes de 2º d'ESO, i que més m'ha agradat. En acabar de llegir he pensat: amb quins models de dona creixen els nostres fills?
 
Beatriz Mayordomo és secretària de les Dones d'ERC Camp de Tarragona.

Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

Escriviu el vostre comentari

Regles de participació

Aquest servei es planteja com un espai obert en el qual s'expressen lliurement les opinions de les persones que visiten el web, i no s'ha d'utilitzar per fer desmentits, desinformar o atacar a tercers. Si us cal enviar una correcció per a una notícia, podeu utilitzar el formulari per enviar informació d'interès periodístic. A Reus digital entenem que els lectors d'aquest mitjà són persones respectuoses, amb capacitat per comentar sense necessitat de fer crítica destructiva, provocar o atemptar contra l'honor de les persones. En qualsevol cas, si algun comentari es considera fora de lloc, s'esborrarà. Reusdigital.cat no es fa responsable de les opinions dels comentaristes. Que aquest servei de comentaris es mantingui actiu depèn de les persones que l'utilitzen. Reusdigital.cat es reserva el dret d'emprendre accions legals contra les persones que emetin comentaris injuriosos, que ofenguin la imatge i l'honor de les persones o ataquin l'ordenament jurídic.