La televisió valenciana

09 de Març de 2017, per Vicent Partal

El nomenament d'Empar Marco al capdavant de la nova Corporació Valenciana de Mitjans marca l'inici, ara sembla que definitiu, del que va ser l'antic Canal 9. Marco ha anunciat la voluntat de posar en marxa un canal de televisió pública valenciana i dues emissores de ràdio abans de l'estiu i d'engegar un segon canal a final d'any. No serà fàcil perquè ara per ara Marco és l'única treballadora de l'ens i l'estiu s'acosta de pressa. Però la fita l'esperem amb ganes, especialment si ve acompanyada, com sembla que serà, pel retorn del senyal de TV3 al País Valencià.

Marco ha plantejat una idea de corporació pública molt avançada i moderna. Paradoxalment ho pot fer precisament perquè el govern del PP va tancar una estructura anterior que estava sobredimensionada pels temps actuals, com ho està també la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Segons Marco, poc més de cinc-centes persones poden fer-se càrrec del nou servei públic, un servei públic que vol molt horitzontal i connectat al carrer.

El seu és un projecte que rebutja la teleescombraria, que aposta per donar als informatius un paper central, que ni tan sols entra al debat sobre en quina llengua ha d'emetre, perquè només hi ha una llengua en la qual té justificació emetre: la nostra. També vol donar una gran importància a la programació infantil i aposta per fer de motor de la tan maltractada indústria audiovisual valenciana.

La proposta i el perfil d'Empar Marco, doncs, provoquen una esperança certa que ara caldrà veure reflectida en l'antena, en allò que veuran els espectadors. Per cert, que hi ha una dada que a mi em sembla que cal destacar. La televisió pública valenciana estarà en mans d'una periodista independent i de llarga trajectòria professional. Com la balear, on hi ha Andreu Manresa i està fent una feina remarcable.

Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

Escriviu el vostre comentari

Regles de participació

Aquest servei es planteja com un espai obert en el qual s'expressen lliurement les opinions de les persones que visiten el web, i no s'ha d'utilitzar per fer desmentits, desinformar o atacar a tercers. Si us cal enviar una correcció per a una notícia, podeu utilitzar el formulari per enviar informació d'interès periodístic. A Reus digital entenem que els lectors d'aquest mitjà són persones respectuoses, amb capacitat per comentar sense necessitat de fer crítica destructiva, provocar o atemptar contra l'honor de les persones. En qualsevol cas, si algun comentari es considera fora de lloc, s'esborrarà. Reusdigital.cat no es fa responsable de les opinions dels comentaristes. Que aquest servei de comentaris es mantingui actiu depèn de les persones que l'utilitzen. Reusdigital.cat es reserva el dret d'emprendre accions legals contra les persones que emetin comentaris injuriosos, que ofenguin la imatge i l'honor de les persones o ataquin l'ordenament jurídic.

Comentaris

Juan Antonio Carricondo Oyonate  09 de Març de 2017

Enhorabona i felicitats

L'aigua sempre té la seva traçada. Afortunadament retorna la normalitat i esperem que s'oblidi la xorrada de voler diferenciar la parla valenciana i dir que és una llengua diferent al català.Caldrà blindar el projecte, de totes totes, no fos cas que tornin els 'blaveros' i vulguin tornar al passat negre ara als jutjats.