Cookie control
Dijous, 27 de Febrer de 2020

Lideratges i prioritats en l’acció política de Reus

16 de Gener de 2015, per Àlfred Pitarch

Per poder liderar, cal en primer lloc tenir un projecte clar. Liderar un equip que treballi per un projecte de ciutat implica tenir una visió sobre el futur. Cal tenir el cap als núvols i els peus al terra perquè s’ha de ser capaç de somiar i dibuixar un escenari que vagi més enllà de la realitat del moment i pel qual pagui la pena esmerçar-hi tots els esforços i temps possibles, un somni el de Reus del futur que ha d’anar més enllà dels interessos i clientelismes particulars, avantposant els interessos socials i generant una visió comuna.

Envoltar-se de persones que individualment siguin millor que un mateix en diferents camps, de persones més capaces, amb més coneixement, amb més capacitat de comunicació, fa que el qui lidera el grup vegi com s’incrementa la seva capacitat a mesura que va incorporant i coordinant a l’equip persones amb més capacitat en determinats camps. Qui no sap delegar en el seu equip, qui menteix o amaga fets o coneixements, no és mereix ser al capdavant d’un projecte polític de ciutat. Les ciutats cal governar-les, però calen també crear projectes de futur.

Crear una visió de futur no vol dir fer una extrapolació del passat, sinó que vol dir ser creatiu. És necessari per fer-ho un projecte col·lectiu, on la visió, allò que s’imagini qui encapçali el projecte, sigui compartit i qualificat pels seus col·laboradors més propers, pel seu equip i per la majoria més àmplia possible de conciutadans.

Les persones d’esquerres i republicanes com jo, sabem que cap idea, cap pensament és millor que el dels altres, que ningú confia en qui ignora les seves propostes i també sabem que la gent vol ser escoltada.

La societat reusenca és una societat avançada perquè sempre mira endavant. I és una societat formada per ciutadans que volen passar de ser súbdits a ciutadans. Ara, la condició de súbdit-ciutadà, ha deixat de ser una classificació socioeconòmica per passar a ser una classificació polític-moral.

Són els ciutadans de Reus qui han de dir quines són les seves prioritats, perquè les seves prioritats han de ser les prioritats d’aquells qui encapçalin el govern local.

La felicitat és el valor que resulta de la suma d’una sèrie d’aspectes; no és un valor substantiu (no es pot mesurar o quantificar per ella mateixa). El benestar i la felicitat a la meva acció política comença pel coneixement de les prioritats dels ciutadans de Reus. Només augmentant el seu benestar, podrem fer que els reusencs siguin més feliços.

Tots plegats hem de ser plenament conscients que abans de parlar cal escoltar, i que el projecte tindrà credibilitat sí i només sí va acompanyat d’actituds personals justes i moralment impecables.

Àlfred Pitarch és militant d'ERC Reus.

Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (2)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Albert  16 de Gener de 2015

primaries

Ja hi va haver unes primaries, i tant i fa que siguin obertes o tancades, s'aniran repetint fins que surti el candidat de la direcció, com sempre i a tot arreu

Joan P. Guiu  16 de Gener de 2015

PRIMARIES "OBERTES" CANDICAT ALCALDIA

Com ha simptatitzant i votant de ERC, entenc que la millor forma de escollir un/a candidat/a a l'Alcaldia, es fent primaries "obertes" a tothom que hi vulgui participar i no restringides als afiliats.