Cookie control
Dissabte, 04 de Juliol de 2020

Lletra a un lluitador

10 de Novembre de 2015, per Ramon Salvat

Això que ara escric, camarada, amic, hauria d’acabar amb aquell desig emotiu, però trist, que la terra, aquesta terra que has viscut, estimat i gaudit, et sigui lleu.

Tu, com molts d’altres, has anat sempre contra corrent, per això començo aquest obituari com solen acabar-se la majoria. Tu, Pep, tu, camarada Josep Colomé i Cufí has estat sempre un lluitador disposat, ja des d’aquells llunyans anys seixanta del segle passat, a enfrontar-te a vicissituds turbulentes, sempre donant la cara, sempre sense amagar el que has volgut ésser abans que res: un home lliure i un comunista del PSUC d’aquells que entenen que això del comunisme és, bàsicament, la millor opció que tenim els humans per modificar un estat de coses que no ens agrada, per lluitar per l’alliberament que ens importa a les dones i als homes que aspirem a una societat més justa i millor.

Tànatos, el déu grec de la mort, t’ha cridat al seu costat, a tu, amant dels clàssics, del llatí, de l’alemany, i de tantes altres coses, i ens obliga a tots els teus –que en som més dels que ells volen i diuen, no ho dubtis– a haver de continuar sense tu el nostre llarg i persistent viatge.
Els qui estimem la vida, els qui volem gaudir de la vida i no només pels seus plaers mundans i materials, sinó perquè la considerem la raó fonamental de la nostra lluita, perquè la volem millor i més justa per a tothom, no t’oblidarem, ni a tu ni a les teves lluites, ni els bons moments compartits, ni les rialles, ni tampoc els mals moments i els desenganys, i tot el que hem viscut plegats, tants i tants anys.

Queda tranquil, amic, camarada, continuarem la teva tasca, el que has fet no serà debades, el que has construït serà recordat i, algun dia, esperem que més aviat que no pas tard, les teves il·lusions, que són les de tots els teus camarades i la de tota la gent que has estimat, seran assolides.

Fins sempre, Pep.

Ramon Salvat és membre del PSUC viu comarques de Tarragona.

Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics