Cookie control
Dimarts, 11 d'Agost de 2020

Menys rabietes i més sentit comú

22 de Març de 2016, per Albert Abelló

L'acriaturat i orgullós equip de govern de l'Ajuntament de Tarragona liderat pel PSC no vol que Tarragona millori el seu enllaç ferroviari amb l'aeroport de Barcelona, una revindicació històrica de la nostra ciutat i de tot el territori tarragoní que aquest any, amb la inauguració de la nova línia 9 de metro, encara s'ha fet més palesa. El PSC de Tarragona no està d'acord en què els tarragonins, tot i haver-la pagat, es beneficiïn de les millores que ha comportat la construcció de la línia 9 de metro (L9Sud), la infraestructura més important impulsada per la Generalitat, sufragada per tots els catalans.

Dies després del Plenari Municipal celebrat el passat divendres, encara no ho entenem. El PSC, que governa ara a l'Ajuntament de Tarragona de bracet amb el PP i el regidor no adscrit Josep Maria Prats, va dir "no" a la moció que vam presentar des del Grup Municipal de CiU per demanar la millora de l'accés de tots els tarragonins a l'aeroport del Prat de Barcelona. L'equip de govern va votar en contra d'una proposta que tenia com a únic objectiu la millora de la qualitat de vida dels ciutadans de Tarragona i de la resta del nostre territori, una proposta constructiva que buscava que Tarragona no se situï en una clara posició d'inferioritat davant l'àrea metropolitana de Barcelona.

No entenem la negativa del PSC a una millora tant important per Tarragona. Potser no han entès del que estem parlant: La posada en marxa de la nova línia 9 de metro ha obert la porta a noves connexions que fins ara no es consideraven viables. La L9Sud disposa d'una parada a l'estació de Rodalies del Prat de Llobregat, convertint aquesta en un important intercanviador de la xarxa de transport públic tant per la seva connexió cap a l'aeroport com pel seu enllaç am b la resta de Catalunya. Demanàvem que els trens Regionals que els tarragonins agafem en direcció a Barcelona tinguin parada a l'estació del Prat de Llobregat perquè el fet que aquests trens no parin en aquesta estació-intercanviador fa que totes les millores ferroviàries que els tarragonins també hem pagat esdevinguin inútils a les nostres comarques.

En la situació actual, tots els que volem anar a l'aeroport de Barcelona, hem d'entrar fins a Barcelona, canviar de tren a l'estació de Sants i tornar enrere per arribar a l'aeroport. A l'equip de govern de l'Ajuntament de Tarragona liderat pel PSC, però, sembla que ja els hi sembla bé aquesta situació d'inferioritat. De fet, amb el seu vot en contra també va dir "no" a l'eliminació del suplement que s'està obligant a pagar als usuaris per fer ús de la L9Sud en direcció a les dues terminals de l'aeroport.

No comprenem que l'equip de govern del nostre Ajuntament actuï en contra de Tarragona. Ho considerem lamentable, però, sobretot, ens preocupa. No és gens tranquil·litzador veure que un equip de govern no vetlla pels veritables interessos dels ciutadans. Ens preocupa que la raó del "no" socialista a la millora de la connexió entre Tarragona i l'aeroport de Barcelona es basi en l'excusa de no introduir la seva esmena, una esmena que, si bé també parlava de qüestions ferroviàries importants, no tenia res a veure amb la reclamació que estàvem fent.

Des de l'equip de govern socialista volien incloure la demanda sobre la construcció de l'intercanviador amb la línia d'Alta Velocitat. I estem d'acord, i tant, però considerem que no hem de barrejar les coses i que aquesta proposta és prou important com per reclamar-la en una altra ocasió i no pas introduir-la com un pedaç en el marc d'una altra demanda. D'altra banda, fa anys, quan de veritat havien de defensar l'Alta Velocitat, els socialistes estaven muts. De fet, va haver de ser la societat civil a través de la Plataforma Mou-te els que demanessin el compromís perquè l'Alta Velocitat arribés al centre de Tarragona.

El més greu, però, és el comportament actual de l'equip de govern liderat pels socialistes. Quan no aconsegueixen posar la seva petita petjada en una moció, els hi agafa la rabieta i voten en contra. Poc importa si la proposta és constructiva i va en benefici de tota la ciutadania. De fet, la millora de la connexió entre Tarragona i l'aeroport de Barcelona serà una demanda que arribarà a altres ajuntaments i administracions. Esperem doncs, que als socialistes del nostre Ajuntament els hi passi la rabieta, deixin de veure CiU com una amenaça i comencin a treballar de debò i amb sentit comú per les propostes que comporten un benefici per a la nostra ciutat.

Albert Abelló és portaveu del grup municipal de CiU a l'Ajuntament de Tarragona.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (2)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Pepe  23 de Març de 2016

El AVE NUNCA LLEGARA AL CENTRO DE TARRAGONA

Ya es definitivo que el intercambiador del AVE sera en la estación que se ha proyectado en el aeropuerto de REUS esto si que es una realidad, todo lo demás es solamente humo

J. A. C. O.  22 de Març de 2016

No cal parlar de Barcelona!

Potser que millor mireu el terme municipal i els seus problemes i la manca de concreció de projectes. Cal que fem una llista? Doncs sí: 'Banco de España', Tabacalera, Museu arqueològic, aparcaments, vestigis romans, muralla, pàrquing Jaume I, Sabinosa, pàrquing passeig sant Antoni, accés platja, estació ferrocarril, zona nord i d'altres. No hi ha interès o no es vol escoltar ningú? Mireu altres ciutats properes!