Cookie control
Dissabte, 19 de Setembre de 2020

Mig segle promocionant activament el turisme a Cambrils

03 de Desembre de 2019, per Ana López

Era l’any 1969, encara faltaven uns quants anys perquè jo nasqués, però a Cambrils ja hi havia un col·lectiu de gent ferma i decidida que va creure en la necessitat de crear un ‘Centro de Iniciativas y Turismo’ que, amb el temps, ha esdevingut l’actual Patronat de Turisme a Cambrils. Ben properament celebrarem a Cambrils els 50 anys d’aquesta efemèride. Tot i que les diferències entre aquell ens i l’actual són abismals (des del pressupost de gestió a la preparació tècnica de l’equip que el conforma) voldria aprofitar aquestes línies per agrair aquest mig segle d’esforç a totes i a cada una de les persones que ho han fet possible.

Segur que sense aquella empenta visionària del 1969 avui estaríem lluny de les fites aconseguides en turisme familiar; de sol i platja; en turisme gastronòmic o en turisme esportiu i nàutic... Personalment, he estat regidora de Turisme (i també de Platges) des del 2003 al 2011 i conec de primera mà el que costa tirar endavant una cartera com aquesta. No podem perdre de vista que el turisme és el principal motor econòmic i empresarial de Cambrils i representa el 49% del seu PIB. No ens quedem tan sols amb la dada; anem més enllà i pensem com Cambrils projecta una imatge de modernitat i d’obertura a la resta de la societat; com cal seguir aprofitant l’empenta i treball en comú entre el sector públic i privat perquè aquest engranatge funcioni any rere any.

La visió que tenim i en la que s’ha de treballar (al nostre entendre) ha de fonamentar-se en eixos com el turisme sostenible i de qualitat; en una aposta ferma i decidida pel comerç local i la gastronomia; amb una especial cura en l’urbanisme i l’obra pública i, finalment, que aquesta dinàmica sigui capaç de generar una ocupació de qualitat basada en la innovació per a aconseguir un creixement inclusiu. A aquestes alçades, no és una novetat parlar de sostenibilitat a qualsevol dels àmbits de la nostra vida però en turisme cal fer-ho especialment donant les eines per a aconseguir qualitat i no quantitat; per a millorar en la gestió de residus que es multiplica en temporades altes… i cal fer-ho des de diverses perspectives.

Cal ser una ciutat més competitiva i disposar de millors instal·lacions ja que la competència en el món turístic és inabarcable. Mirem de generar experiències úniques al nostre visitant perquè torni; perquè ens recomani a les seves amistats; mirem de fer xarxa. Un altre aspecte fonamental que pot canviar dinàmiques turístiques i comercials és l’urbanisme, la mobilitat, el tenir cura de l’espai públic. A Cambrils en aquest aspecte hi ha molta feina feta però encara resta mot per fer.

A tall d’exemple, voldria enumerar algunes de les propostes que veiem cabdals i que cal que es plantegin els actuals governants: cal dignificar i revitalitzar els espais per crear noves centralitats; exigir el desmantellament de la via del tren i l'eliminació dels talussos i obstacles; planificar de forma consensuada una avinguda Diputació amplia com una extensió del port de Cambrils amb un passeig agradable a on establir nous comerços; obrir l’Eixample vila al mar (a través de l’actual passeig de Vidal i Barraquer( i seguint per l’avinguda d'Horta de Santa Maria; replantejar la zona comercial de la Rambla de Jaume I o crear noves plataformes úniques de carrers al voltant del carrer de l'Hospital i el Mercat Municipal.

I me’n deixo unes quantes al tinter... però Cambrils no és només el Port, i com a tal s’ha de treballar. Finalment, no voldria acabar aquest article sense fer una reflexió en veu alta sobre la situació política que viu el nostre país i que ens està afectant de manera greu tant a nivell personal com a nivell empresarial. Cal posar fre; cal incorporar més seny i menys rauxa; apostar pel diàleg i tornar a buscar la calma perquè les vacances no entenen de banderes.

Ana López és la portaveu del PSC a l’Ajuntament de Cambrils.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges