Cookie control
Dimecres, 12 d'Agost de 2020

Neix MES-Reus, Moviment d’Esquerres a la ciutat

13 de Febrer de 2015, per Enric Fogàs

Del desembre del 2012 ençà, ciutadans i ciutadanes d’aquest país ens hem anat agrupant al voltant de Nova Esquerra Catalana amb la voluntat de crear una nova organització política que fos l’eina eficaç per portar a terme els anhels socials, nacionals i de regeneració democràtica que estava manifestant la societat catalana i que trobava que les velles estructures dels partits del segle passat no els donaven resposta eficaç. El Maragallisme, ho impulsava i ens hi vàrem afegir individualment molta gent sense cap tipus de militància prèvia.

Hem participat durant aquest període, amb il·lusió i treball, en el procés per donar cos a aquesta organització, i amb debat, deliberació  i aportació des de les bases vam elaborar els estatuts, hem començat a organitzar-nos territorialment, hem fet presència activa al Pacte Nacional pel Dret a Decidir a nivell local i nacional i entre d’altres coses ens vam presentar a les eleccions al Parlament Europeu en coalició amb Esquerra Republicana de Catalunya, una fórmula d’èxit que va dur a Brussel·les a l’Ernest Maragall, el nostre candidat.

Mentrestant, en un país en moviment i amb uns partits estàtics, la frustració envers a situacions no resoltes per part d’alguns, i la no evolució o, fins i tot diria involució d’altres, comencen a sorgir moviments i grups al voltant d’allò que anomenem el Socialisme Sobiranista  i/o Catalanista.

El nostre ADN, el de Nova Esquerra Catalana, portava implícit allò de néixer per morir sempre que fos per sumar, per integrar, per ser majoritaris. Per governar. Això ens obligava a buscar l’entesa, a compartir, dialogar, i a decidir compartint generositat.

I així ho hem fet. El passat 24 de gener neix MES- Moviment d’Esquerres  amb la voluntat d’aglutinar tota aquesta esquerra socialdemòcrata sobiranista. Un projecte obert, en el que encara no hi som tots i amb la mirada posada un projecte encara més gran per la nova Catalunya-Estat que englobant republicanisme i socialisme sigui determinant en el seu disseny i ens serveixi per governar-la des de posicions majoritàries i inequívoques de progrés i de justícia social.

Conseqüents amb els raonaments anteriors, els reusencs i reusenques de Moviment d’Esquerres manifestem la nostra voluntat de ser presents i participar activament en les estructures municipals de la nostra ciutat i el seu govern, que és en definitiva on es dissenya, es proposa i es decideix el futur de la ciutat i dels seus ciutadans. Convidem a tos i totes els que des de aquestes posicions clares de Progrés Social, Nacional i de Regeneració Política, indestriables totes tres les unes de les altres, ens hi vulgueu acompanyar.

Enric Fogàs és portaveu del Grup Impulsor de MES Reus.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Rafel Julbe  13 de Febrer de 2015

Moviment d'esquerres ja no es solament d'esquerres...

.... es social-demòcrata, sobiranista i catalanista, espirem tindre i poder governar un País plural, que no sigui menyspreat i que pertany a una Europa global social i moderna on la llibertat i el dret a decidir, estigui al abast de tots. Esperem en un temps immediat, que ens retrobem tots aquells que fa anys ja varem superar un sistema dictatorial.