Cookie control
Dimecres, 27 de Maig de 2020

Ni és insòlit parlar de l'atur ni de la pobresa

02 de Febrer de 2015, per Josep Machado

Enfront de  la política de retallades insolidàries i regressives del govern Rajoy,  des de l’Associació Coordinadora Ciutadana i d’Entitats en Defensa del Territori  creiem que és necessari optar per una sortida social a la crisi i apostem per unes altres polítiques en el marc de l’estat del benestar. En aquesta línia, des de la Coordinadora  proposem més i millor democràcia: millora en la  governabilitat  pública,  separació real dels poders executiu, legislatiu i judicial, impuls a fórmules de democràcia participativa i directa, número d’anys  d’acompliment de càrrec públic electe,  mesures eficaces contra la corrupció, una llei de transparència sèria  eficient i eficaç, reforma de la Llei electoral, promoció del debat polític i ciutadà  en temes directament relacionats  amb el nostre model social, rebuig a la  utilització del Real Decret-llei  com a instrument legislatiu i  enfortiment dels drets humans.

Establir un nou sistema fiscal més just  i progressiu. És necessària una política fiscal que prioritzi el control del frau,  greu amb impostos,  les transacions financeres  i es faci efectiu el fet que qui més tingui més pagui.

Enfortir l’estat de benestar  i els serveis públics revertint les privatizacions i prioritzant el model de gestió pública directa, veritable garant de l’accés  universal  d’equitat i qualitat. La qualitat de la sanitat, l’educació, la protecció social, la cultura, la justícia i els serveis  públics en general  han de ser garantits  amb  inversió suficient  servint per crear ocupació  i dinamitzar  l’economia.

Denunciar la campanya de desprestigi social  a la que s’està sotmetent  als serveis públics sobre els quals  se cimenta el nostre estat de benestar. Reconeixement i posada en valor dels serveis públics com un dels principals actius socioeconòmics  del nostre país.

Situar les polítiques social i medioambientals  en el mateix rang que les polítiques econòmiques. Priorització del bé comú  sobre els interessos privats i/o  especulatius

Impulsar un model de creixement equilibrat i durador, basat en la sostenibilitat  econòmica, social i mediambiental, en la investigació, desenvolupament i innovació, en l’equilibri  territorial i la promoció del món rural.

Enfront de la política de retallades insolidàries  i regressives, l’Associació Coordinadora proposa  modificar la normativa hipotecària, concursal i processal de manera que faciliti  la conservació  de l’habitatge  o l’anul·lació del deute hipotecari  a través de la dació en pagament. L’accés a l’habitatge és un dret de la ciutadania.

Implantar un control públic dels preus dels productes bàsics  i de primera necessitat i restitució de l’IVA als seus anteriors tipus.

Rebutjar reformes legislatives que promouen el retorn a models i valors sociopolítics ja superats, reforma regressiva del  Codi penal. Derogar la Reforma laboral,  que només ha servit per facilitar els acomiadaments barats  i incrementar l’atur.

Garantir la sostenibilitat  econòmica i la solidaritat  social dels sistemes  públics  de pensions,  d’atenció a la dependència,  protecció als menors  i de cobertura de la desocupació.

Josep Machado és president de l'Associació Coordinadora d'Entitats en Defensa del Territori.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics