Cookie control
Dilluns, 30 de Març de 2020

No ens callaran!

16 de Gener de 2017, per Miguel Pérez

El grup municipal de la CUP té el poder que li atorguen els recursos públics, l’abast immediat als mitjans de comunicació i una estructura organitzativa preparada. Els treballadors i treballadores del servei de la brossa només ens tenim a nosaltres mateixos per defensar els nostres legítims interessos. Però les coses no han anat com els representants de la CUP pensaven que anirien pel que fa al conflicte de la brossa. I la seva reacció ha estat atacar la part més feble del conflicte, o sigui, la part laboral i sindical. Tot un acte de valentia política!

L’origen d’aquest conflicte és l’intent del grup municipal de la CUP per imposar la municipalització del servei de la brossa a Reus. En un primer moment van ancorar els seus arguments en que la municipalització portaria un gran estalvi econòmic a l’ajuntament i per això van forçar la realització d’un estudi sobre aquesta possibilitat. Els mateixos portaveus de la CUP van estar setmanes repetint que aquest estudi demostraria la bondat de la municipalització.

Nosaltres, els treballadors i treballadores del servei, valorant el que ens representaria aquest procés, contrastant tots els elements, ens vàrem posicionar en contra d’aquesta municipalització per que ens perjudica greument tant pel que fa a les condicions laborals i salarials com a la mateixa permanència en els nostres llocs de treball.

Hem explicat les nostres raons i motius respectuosament. Ens hem reunit amb tots els grups municipals i hem trobat una gran receptivitat ens tots ells a les nostres preocupacions... excepte en la CUP, que ja ens van advertir que tindríem municipalització per les bones o per les dolentes.

Però vet aquí que aquest estudi municipal sobre el servei de la brossa no només corrobora les nostres inquietuds laborals pel que fa a una possible municipalització, si no que tira per terra l’argument de la CUP de que aquest procés comportaria un gran estalvi a l’ajuntament. Aquest estudi situa escenaris de risc en increments econòmics importants en el cas d’una municipalització.

La reacció del grup municipal de la CUP ha estat abandonar tot el seu argumentari precedent, demanar una consulta popular i atacar els representants sindicals del servei, especialment al nostre company Ángel Martín de Sande, responsable territorial de sanejament urbà.

Per a que tothom es pugui fer una idea més aproximada de la situació, diré que la UGT som la força sindical majoritària en el sector a la demarcació en totes les empreses presents, que son més de 10. Que tenim majoria en tots els Comitès d’Empresa i en més de 20 poblacions diferents, a banda de Consells Comarcals, amb una taxa de afiliació de més del 50% dels aproximadament 1.300 treballadors del servei al territori. I des de fa més de 20 anys el company Martin de Sande ha estat responsable sindical del sector.

Que els representants de la CUP afirmin que Martin de Sande fa anys que ens manipula és insultar a tots els treballadors i treballadores del sector que cada quatre anys votem en secret als nostres representants sindicals. O sigui, que segons la CUP, un sol càrrec sindical manipula a  centenars de treballadors i treballadores d’empreses que competeixen entre elles pels contractes, manipula treballadors i treballadores de tots els municipis, manipula a tots els representants polítics de tots aquests municipis i, el que més em ‘toca lo que no sona’, em manipula a mi, el que signa aquest article, el president del Comitè d’Empresa de Reus. Aquesta de la CUP és una acusació que només pretén desprestigiar barroerament a qui no es vol doblegar a les seves dèries.

En els pròxims dies demostrarem fins quin punt estan equivocats amb nosaltres, amb els que treballem la brossa. Ells hi parlen de la brossa, nosaltres la retirem i netegem. Ells defensen la seva condició política, nosaltres defensem els nostres llocs de treball. La diferència és substancial. Desconec si aquesta estratègia intoxicant dels representants municipals de la CUP els hi pot donar resultats en el seu àmbit polític, però amb nosaltres han tocat os. No ens callarem!

Miguel Pérez és el president del Comitè d'Empresa d'FCC a Reus.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (6)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Pepe  22 de Gener de 2017

Brossa

Se os acaba el chollo de meter a la gente que os da la gana a trabajar rufián que es lo que hacéis bailar al son de la empresa y de martin de sande se os ve el plumero

Juan Antonio Carricondo Oyonate  16 de Gener de 2017

En principi no és un conflicte

El conflicte es planteja quan els directius del sindicat volen mantenir un control. On son els arguments per evitar que molts milers de reusencs puguin veure reduït el rebut si hi ha un estalvi? Quin sindicats son aquests, com fan la majoria de polítics, que no defensen la gent del poble? Menys estructures, demostrades com adormides i vivint del 'momiu'. Prou!

X  16 de Gener de 2017

Es Martín de Sande quien ha escrito el artículo?

Lo digo porqué no parece escrito por Perez, que tiene que defender al presidente del comité de empresa de FCC de Tarragona que en Reus no pinta nada.

Francisco Esteban  16 de Gener de 2017

Mirad el programa Canal33 de municipalización del agua de París

El Sr.Pérez no ha visto el programa de ayer del Canal33 sobre la remunicipalización del agua en París. Eso suposo bajar el coste del servicio, una mejora de las condiciones laborales de los trabajadores y una rebaja en la factura del agua de París. Y con la municipalización de este servicio en Reus pasará exactamente lo mismo. Que la UGT esté en contra de la remunicipalización de la basura en Reus huele muy mal. Me gustaría saber qué opinan de esto el Sr.Llort, el Sr.Camil Ros y el Sr.José María Álvarez. Sr.Pérez, la remunicipalización de la basura de Reus será la mejor que le podrá pasar a los trabajadores de Reus y usted lo sabe muy bien.

Joan Martí  16 de Gener de 2017

Concreció?

Hola Miguel, podeu explicar exactament en què es veurien afectades les vostres condicions laborals? se'm fa estrany llegir que una proposta de la CUP té aquesta repercussió... jo no sóc precisament de la CUP, creu-me, però se me fa raro.... i com que tampoc sóc de la UGT perquè ja sé com funcionen els sindicats, agrairia una mica de concreció perquè sinó em costa fer-me una idea de la realitat. Suposo que és comprensible, oi?

Xollador  16 de Gener de 2017

De debò, quins interessos està defensant?

Segons l'estudi fet, l'estalvi que es pot aconseguir es de més d'UN MILIÓ D'EUROS (+1,000.000'- €),a l'any per les arques de l'Ajuntament de Reus, que paguem tots els reusencs. Pel que fa a les condicions laborals dels treballadors, com a mínim, serien iguals.
Doncs, on estar el problema pels treballadors?
Quins interessos defensa en aquest article?
Ah!...com se sap, l'empresa adjudicatària (FCC) està se'n investigada en molts altres ajuntaments del Principat.