Cookie control
Dijous, 27 de Febrer de 2020

O fusta o redolta

09 de Gener de 2015, per Xavier Guarque

La poca intel·ligència política en èpoques anteriors i la intransigència a pany i forrellat en els darrers anys, ens ha portat a tots els que vivim a Catalunya, a tots plegats, a una situació ambiental que es pot mastegar al carrer, i que no resulta de massa bon gust.

En aquest sentit, els que volen que no es mogui res, o els que es queden a casa -o sigui que tan els fa tot- no poden ignorar de cap manera que hi ha una part molt significativa de conciutadans que no està d'acord en que tot segueixi igual.

Unes coses i altres ens han abocat a manifestar-nos en algun sentit, millor dit, o per aquí o per allí.  Ja no resulta massa elegible la dita ‘tercera via’, invent d'algú que mai s'ha concretat i que només s'ha utilitzat per intentar difuminar les altres vies, aquestes si ben perfilades i transmeses.  Aquesta, la d'una tercera opció, que hagués estat una possible elecció per a molts dels que no volen marxar però tampoc quedar-se igual, és totalment irrealitzable perquè no es pot esperar un futur enteniment amb l'Estat, senzillament perquè des de Madrid mai arribarà una proposta suficientment creïble com per fer-la estudiable.  Ni tan sols es pot preveure una predisposició a entrar en el tema perquè des d'allí no es contempla cap més sobirania política que pogués induir a negociar uns pactes i uns acords per algun projecte en comú.

Ratificant l'apuntat al començament, sempre he cregut que que amb una mica d'intel·ligència, o amb una mica de l'exigible mínim sentit d'Estat, el 2010 s'hagués pogut punxar l'incipient globus que es començava a inflar.  No es va voler fer i, per contra, el que si s'ha fet des de llavors és anar donant-li més i més aire perquè ara ja sigui massa gros per poder-lo fer explotar amb una simple agulleta de cap.  

Sempre hi ha qui no vol entendre les evidències però hi ha una cosa que està clara:  a Catalunya hi ha 7,5 milions d'habitants, i sobre els 2,5 ja s'han manifestat en un dels dos sentits.  No és vàlid ‘apuntar-se’ la resta en l'altre sentit, senzillament, perquè aquests no han expressat el que volen o prefereixen.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (8)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Mª Mercè  15 de Gener de 2015

d'acord doncs

En parlem el 28-S
Igual que vam fer el 10-N

Xavier Guarque  15 de Gener de 2015

Tenim una porta oberta ?

Doncs si és així, celebrem-ho i tothom a votar per que es pugui clarificar on son les majories, cosa que tothom hauria de voler saber. En aquesta ocasió és possible i tot que ningú ho pugui impugnar, encara que, amb l'experiència, fins l'últim moment no tinc clar de poder-ho assegurar i, una vegada tothom hagi expressat el seu desig, tothom a acceptar els resultats.., tan els que no volen que es mogui res (conservadors), com els que voldrien seguir igual però amb alguna modificació d'acord amb l'Estat (federalistes), com els que preferirien emprendre un camí totalment diferent d'aquests. Ves si és fàcil i entenedor.

Mª Mercè  15 de Gener de 2015

Tenim una porta oberta

Ja tenim una porta oberta a l' esperança, una porta que es diu 27-S.-
la publicitat en la data i l'inici de la campanya : després del 11-S, ja anuncia un triomf, es el que he escoltat debon matí, ja s'està dient quinsseran els resultats, que guanyaran els "lluitadors" per una Catalunya Independent.-
Aquest lluitadors tenen tendencies il-lusionistes, fan màgia amb els resultats abans d'hora.
Jo, recomanaria ser prudent i no començar a cantar victoria, 8 mesos abans.-
crec que la prioritat dels catalans es un altra i no ens cal que ens menjeu el " coco " cantan victoria abans d'hora.-
Treballem per crear un estat de benestar , no per destruir-lo

josep  13 de Gener de 2015

Una cosa si que es clara,mol

Una cosa si que es clara,mol clara es que 5 milions d·habitans de Catalunya no están d·acor am les ideas del Sr. Mas, Junqueras i Cia.del contraria desin botat al 9 N.aixo es aixi no cal mirarse als números daltra manera, al que van botar a 9N son al mateixos que van sortir a la diada, la V, ect .ect. sempre al mateixos,me ve a la memoria als anys que baix pasa a France, los votans del Front Nacional del Sr. Le Pen, non faltaba cap sempre estaben present,als altres GuolisteSocialistes, Comunistes no eran exactes,am aixo no vull dir que al nacionalisme catalana sigui un partit con FN,sol es comparable am la fidelitat

josep  13 de Gener de 2015

Estic am voste si quan diu la

Estic am voste si quan diu la poca inte-ligencia, es refereix al politits d·aqui, no tenen lloc als altres de fora.Sense cap pretensio,veix a sortit ascultala gent del carre es un mal ambient i mol dolen, sa creac gracies als politits d·aqui no de fora,no busqui motius,soc aquí al culpables del mal estar de Catalunya, hi van foten llenya al fot sense para.

Mª Mercè  13 de Gener de 2015

Sense comentaris...

Sr. Guarque,com sempre vosté viu en un nuvol, lluny de la realitat

J. A. Carricondo  11 de Gener de 2015

No val remenar les estadístiques.

Quan la 'camarlenga' i els seus súbdits o companys de viatge al precipici utilitzant allò de que una majoria no ha anat a votar indica que estan en contra, que utilitzin el mateix argument que dir quin és el percentatge de residents a l'estat de la pell de brau foradada i cada cop més corcada que no han votat aquests que tenen majoria absoluta, en perjudici d'una majoria que no els ha votat. Si algun cop, impossible, utilitzin aquestes xifres que no facin cap descompte de persones que no tenen dret a vot. Els números s'han de fer seguint les mateixes normes.

CANICLOSO  11 de Gener de 2015

PERÒ LLAVORS LA PARÒDIA DEL 9N/2014 Al fet que VE?

Sr. Xavier, estic d'acorda en una cosa, la poca intel·ligència dels nostres polítics, els uns i els altres, sense excloure a ningú, incloent a tots.
Els diners públics, el nostre, el de tots, que s'ha malgastat per fer i desfer : l'independentisme amb tot el que ha desenvolupat, obres faraòniques intentant competir qui les fa més grossa, TV fins a sota el llit, etc…
I no obstant això, l'atur creix, la sanitat decreix, ensenyament no se sap on estem, polítiques socials a menys, etc.. I a això se li ha d'afegir el robatori descarat de la Banca, polítics per onsevulla, aforats com a xampinyons. Quin tipus de polítics i polítiques estem vivint?
A sobre, cap polític s'atreveix a dir veritats com a punys: Sobra el Senat, sou dels polítics, eliminant les famoses dietes, sobresueldos per comissions oficials, targetes sense control, cotxes oficials incrementant-se, subvencions als partits polítics i als sindicats, ETS d'Andalusia, Etc. Etc…
Què és el que tenim i volem? VIVIDORS A COMPTE DEL POBLE, VEBORREA...!!!