Cookie control
Dissabte, 19 de Setembre de 2020

Ooooooooooolé!

21 d'Octubre de 2016, per Xevi Xirgo

Ja està. Sis anys després que el Parlament aprovés –i per majoria absoluta– la històrica prohibició dels toros a Catalunya, el TC ha rematat la feina que va començar el PP presentant-hi recurs –quina novetat!– i ha declarat la llei inconstitucional. Ooooolé! Visca el PP! Visca el patrimonio cultural! I sobretot, visca el TC! Els senyors del TC avui ens parlen dels toros, però en el text de la resolució que ahir es va conèixer hi ha un fragment que ja ens el podem anar aprenent de memòria: “El legislador autonòmic” –diuen els senyors del Constitucional– “té la llibertat d'interpretar els desitjos i les opinions que sobre aquesta qüestió hi ha a la societat catalana” (...), però les seves interpretacions “s'han de manifestar de conformitat amb l'ordre constitucional de distribució de competències (...) de manera que no puguin arribar a l'extrem d'impedir, pertorbar, o menyscabar l'exercici legítim de les competències de l'Estat...)”.

Els toros, diu, són patrimoni cultural immaterial perquè així ho va decidir l'Estat en exercici de les seves competències. I nosaltres, doncs, a passar per l'adreçador. Avui són els toros, però ahir era la llei de pobresa energètica o la declaració de sobirania, i demà seran els consells de guerra del franquisme que el Parlament català vol anul·lar. Siguin seriosos, senyors del TC, i anul·lin ara aquesta decisió, que si volen ja poden actuar motu proprio sense esperar cap recurs de ningú. El Parlament aprova per majoria absoluta abolir els toros no només per una qüestió identitària (que crec que també) sinó sobretot per una qüestió de crueltat animal (o d'evitar la crueltat animal, vaja), i uns senyors (els de sempre) decideixen que no, que ens hem de tornar a empassar els toros.

Van tard, senyors meus. Van tard, senyors del TC i van tard, senyors del PP: perquè a Catalunya els toros ja anaven de mal borràs i no tornaran. Ja no eren cap negoci, més enllà del negoci que ha estat per al PP utilitzar-los políticament. No tornaran. Com no han tornat mai, per cert, a les Canàries, on el PP no només no va presentar cap recurs a la seva prohibició sinó que va ser justament un diputat seu qui la va proposar. Bravo, senyors del PP. Que braus que sou!

Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (4)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

ep  24 d'Octubre de 2016

estoy en contra de los toros y también de su prohibición

Este señor nos intenta tomar por tontos a todos incluidos los independes, a los toreros y a los antitoretoreros. No me gusta la fiesta de los toros al mismo nivel que no me gustan los correbous o las granjas de pollos para consumo humano. Este señor , solo destaca la "fiesta naciona apañolal" por puro interés político , le importa un pimiento lo demás. Rebuscando en sus escritos en este diario no he encontrado ni uno solo sobre las crueldades hacia los animales que se producen a diario en Cataluña. Ooooooleeeee! cero menciones a animales abandonados, oleeeeeeee! cero menciones a animales maltratados, oleeeeeeee!! cero menciones a animales explotados parar la fiesta del pueblo!!!, oleeeeee cero menciones para la carencia de centro de acogida de animales... A este tipo solo le importa su odio a España, y esto es hablar claro. Y tenga en cuenta que el partido antitaurino PACMA ha obtenido muchos mas votos que algún que otro partido catalán .

J.A.C.O.  21 d'Octubre de 2016

Sang, fetge i fixacions!

Aisó és cultura? Tornar a les matances de braus oblidant que hi ha baralles de galls i gossos en certs territoris on manen aquells que volen extingir cultures, si més no és ridícul. Les Canaries ho van prohibir fa temps i no es diu res! Anglaterra, exemple en moltes ocassions, va prohibir la cacera de la guineu i no ha pasat res. Algú creu que aquest currículum de matances es pot comprar arre? Prou sang i més seny, si es fa un miracle!

David  21 d'Octubre de 2016

Una rera l'altra, perquè serà?

Si aneu de valents redactant coses que no podeu fer o sense arribar-hi, forçant al límit el redactat, és el que hi ha. No us riuran les gràcies, i menys ara que voleu trencar la integritat territorial d'Espanya per les braves. T'agradi o no les lleis del Parlament estan sotmeses en ultim terme a la Constitució, no és un ens que vagui per l'espai sideral. I que consti que això dels toros a mi no m'agrada i com abans desaparegui millor.

josep  21 d'Octubre de 2016

Como todas las cosas que se

Como todas las cosas que se hacen mal , terminan asi,cuando unos que se creen mas listos que otros,pero que lo son,hacen burradas,se rien estre dientes como niños a ver si pasa, pensado que los demás son mas burros que ellos, pero no es asi, ara be plora en saven mol,i pendre al poble catala per tontos tambe

Reportatges