Dimecres, 25 d'Abril de 2018

Podria ser el relat d’un conte, però no

17 de Juliol de 2017, per Xavier Guarque

Molt bé. El govern de l'Estat diu al govern de Catalunya que no pot, ni vol, ni asseure's a la cadira de la taula del pacte, ni tan sols a la del diàleg per parlar i arreglar les molt greus desavinences que hi ha. Tanmateix, diu que no deixarà que es pregunti a la ciutadania catalana res que no sigui que prefereix, si el flamenc o els toros, o si “la roja” o “la rojilla”.

Després d'això, el govern de Catalunya diu als electors que li han atorgat el poder, que, el que li demanen que faci allà li diuen que no pot ser, i que són uns irresponsables, uns bojos i uns insolidaris amb els quals sempre, sempre, han estat els seus inseparables germans. Que on s'ha vist voler trencar els llaços que sempre han estat tan forts i sincers. On s'ha vist voler renegar dels amics i familiars, volent posar una frontera infranquejable pel mig. Si tots som un.

A més a més, com que estan molt enfadats pel nostre comportament, ara ens quedem sense la bossa de llaminadures que li donaven a l'oncle Jordi perquè ens les repartís per bons minyons a la tornada a casa, després d'aquelles excursions que feia sempre que tocava parlar d'alguna cosa de més del que estava escrit.

Ai, eren altres temps i la por que no tornin mai més fa embogir a més d'un i, per això, com que no tenen paraules per combatre el disbarat de voler-nos separar i reconèixer com quedarien ells, ens volen fer veure com quedarem nosaltres de desemparats, tristos, famèlics, i ens volen castigar perquè hem fet enfadar a qui tan sempre ens ha ajudat, ens ha estimat, ens ha tractat tan i tan bé, ens ha cuidat perquè ens féssim grans.

Que desagraïts que arribem a ser. Ens mereixem ser condemnats a seguir compartint el que tenim amb tots els que no tenen la sort de viure en una terra que sense cap mena d'esforç hi brolla la riquesa. Ens ho mereixem per no ser sensibles en què necessiten el que nosaltres ens guanyem i ens fa falta pel que diuen que és de tots i per a tots, i ens ho han de dir, per boca de tots, des d'indrets tan contraposats com la capital de l'Estat, o de Madrid, o de la capital de la Comunitat autònoma de Madrid. Imagineu-vos.

Per això ens mereixem a ser condemnats a demanar perdó de ser com som, per no ser iguals, per ser diferents, fins i tot, pel que en altres llocs és graciós i cultural, pel nostre accent.

Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (4)

Comentaris

ep  18 de Juliol de 2017

ep

Ramón, no era mi intención descalificar a nadie. Creo que existe una diferencia entre el desconocimiento y la mentira intencionada.
Aunque creía que Xavier poseía algo de educación y cultura, con esta frase me deja desconcertado :

"diu que no deixarà que es pregunti a la ciutadania catalana res que no sigui que prefereix, si el flamenc o els toros, o si “la roja” o “la rojilla”.

Como si la cultura española fuese el estereotipo que a los independentistas les gustaría. Toros, futbol y flamenco, ¿acaso no es esto una descalificación innecesaria?

Ramon Salvat - Reus  18 de Juliol de 2017

Llastima

Llastima que en ep, no signi completament l'opiníó, que al meu modest parer, te molt de suc, i posa alguns punts clars, deixant de banda desqüalificacions personals innecesaries i prescindibles. Crec que ja som bastants els qui, estem una mica farts del constant plany i plor dels partidaris de la independencia, del seu menyspreu cap a un estat (Espanya) i un sistema democratic (l'actual constitució i Estatut d'Autonomia) que ha portat a Catalunya a tenir altissima capacitat -desde fa sis anys no exercida- de gestió autónoma, tenir un reconeixament cultural i llingüistic, , de drets civils, etc, etc, que cap altra poble sense estat d'Europa gaudeix a dia d'avui . I per a mi , el mes fotut de tot, és el fet de que molts que res varen fer per la democracia i el catalanisme quan podien i era perillos fer-ho, ara donen llisons als qui no som independentistes o partidaris d'aquesta conya del "dret a decidir" i s'ens tracti, quasi be, d'anti-demòcrates. Aquest cami d'enfrontament comencat per la gent que te el poder avuí a Catalunya -i que representa poc mes d'un terç de l'electorat real català- i te el poder a Espanya - i que representen poc mes d'una quarta part de l'electorat real espanyol- , ens porta a un possible desastre i al trencament de la convivencia entra la diversa societat catalana i amb la dels altres pobles d' Espanya,, regions i pobles on molts tenim algún antecedent i proximitat gens llunyana

ep  17 de Juliol de 2017

Cuanta trola en tan poco espacio.

Resulta que el presidente de Cataluña se niega a sentarse con sus homólogos en la cumbre de presidentes autonómicos, pero eso da igual. Vamos a llorar un poco y decir que el gobierno central no admite que un iluminado quiera reunirse para saltarse la legalidad porque yo lo valgo o por ;"per ser diferents, fins i tot, pel que en altres llocs és graciós i cultural, pel nostre accent.".
Hay muchas diferencias entre creerse diferente a creerse superior. Una de ellas es la inteligencia, he conocido paletas sin estudios que serían incapaces de escribir las barbaridades y mentiras que le leemos aquí de vez en cuando.
Por otra parte, a los catalanes , como al resto de Españoles ,nos dejan expresarnos en elecciones, en encuestas, en manifestaciones etc etc, nos preguntan, respondemos. Existen encuestas, elecciones, empresas dedicadas a consultar a la población. Lo que pasa es que usted pretende engañar a la gente comparando la libertad de expresión o la libertad política con saltarse las leyes a la torera y que algún interesado o tonto de turno confunda el derecho a opinar con el derecho a lo que me de la gana . Todos sabemos su opinión política, explíquela, convenza, llévela al congreso y que todo el mundo podamos votarlo. Y deje ya de llorar , que no ganamos para pañuelos . ¿Que le parece a ud. que el gobierno Puigdemont destituya a cargos por el simple hecho de dar su opinión? Esperaremos sentados a que su "love democracy" de sofá nos saque de dudas.

ganxet  17 de Juliol de 2017

Podría ser...

Podría ser voler vostes tornar nos a imposar el seu pensament, clar esta el únic?

Reportatges