Dijous, 28 de Març de 2024

Per pollastres els del Prat, els del Penedès o els de l’Empordà

17 de Novembre de 2014, per Àlfred Pitarch

L’economia de Reus va estar durant molt de temps lligada a la producció agropecuària del Camp. La capitalitat de la vegueria de Reus es refermava amb el caràcter comerciant dels reusencs d’aquells temps: aiguardent, fruits secs, bestiar, ous,... tot passava per Reus i era a Reus on es fixava el seu preu, fet que revertia directament en la prosperitat econòmica dels pobles veïns. De pollastres a Reus, pocs. De races autòctones de pollastres a Reus, tot i el meu declarat desconeixement, no n’he pas a sentir a parlar.

Però vet aquí que en plena efervescència d’emprenedories i d’idees magistrals per superar aquests moments de crisi econòmica que estem travessant, a Reus es va instaurar des de la casa consistorial un pacte de govern que aviat fou rebatejat pel conjunt de la ciutadania com el pacte del pollastre. Coses de la política. Pacte de gestió, no polític, en deien.

Deixant de banda els interessos que deurien dur a rubricar aquest acord, no deixa de ser inquietant que el govern d’una ciutat de més de cent mil habitants oblidés el mandat polític que els reusencs amb el seu vot varen encomanar a la llista més votada per fer de Reus ciutat referent del nostre país. I no deixa de ser inquietant que alhora de justificar un pacte es prioritzi la gestió per sobre de la política de ciutat. És que la llista més votada no era capaç de gestionar per ella sola la ciutat? I si no es veien capaços de fer-ho, perquè varen optar per aquells que s’entesten en fer de Reus un referent ‘pollastril’?

Perquè això si que ho han sabut fer bé. Mentre una gran part de la societat catalana i reusenca està treballant per configurar un nou estatus jurídic per Catalunya, la màxima autoritat política municipal escollia com a companys per gestionar la nostra ciutat, que no pas per fer política de ciutat, un partit que no ha parat ni un sol moment de menystenir i insultar a aquells que de forma pacífica i democràtica apostem per una Catalunya lliure del jou de l’Estat espanyol.

Què deuria passar pel cap del senyor alcalde quan al Parlament de Catalunya sentia com els coreligionaris dels seus socis de ciutat atacaven i amenaçaven als membres del govern català, convergents com ell? El que sí que pels fets ha demostrat, és que poc, per no dir gens l’importava i que s’estimava més la seva poltrona sota el retrat d’en Prim.

És trist que s’hagi trencat el pacte de govern de la ciutat. Molt trist. Que la ruptura hagi estat ordenada des de la direcció de Convergència és trist. Que el senyor alcalde de Reus no hagi sabut reaccionar a les demandes dels catalans i dels reusencs és trist. I que en el seu discurs per explicar el perquè del trencament del pacte digués qui li dolia fer-ho, és encara més trist. La nostra ciutat no es mereix tenir al capdavant del consistori algú que no sàpiga escoltar, algú que no sàpiga adaptar-se a les situacions de canvi frenètic que està vivint la societat catalana.

Els reusencs varen votar majoritàriament la llista que ell encapçalava per governar la nostra ciutat. Dins de convergència no hi hagi gent prou capacitada per gestionar la ciutat; em nego a pensar que no sigui així. Pel bé de la ciutat, governin. Governin pels ciutadans de Reus i escoltin les seves reivindicacions i els seus problemes. Les polítiques que adoptin i les decisions que prenguin ens agradarà més o menys, però els demòcrates reusencs com jo les respectarem. Però el que no podem permetre és que una ciutat com Reus perdi encara més pistonada en aquests temps crucials de país que ens toca viure.

Àlfred Pitarch és alcaldable d'ERC a Reus.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics