Cookie control
Divendres, 28 de Febrer de 2020

Prendre al pobre per donar al ric

27 de Juliol de 2016, per Joan Piñol

Sembla que algú no se'n vol adonar, però el greuge que s'està provocant a les Terres de l'Ebre aquests darrers dies, tard o d'hora, li passarà factura. Permeteu-me que faci una lectura des del territori del que ha passat aquesta setmana o, el que és el mateix, que expliqui la nostra veritat.

A Móra d'Ebre tenim un Hospital Comarcal que, pels motius que detallaré, disposa d'un fons de reserva d'uns 8 milions d'euros, dels quals -de forma unilateral i sense cap mena de pacte previ- se'n prenen 4 milions per «salvar» -segons les paraules de l'alcalde de Reus- l'Hospital Sant Joan de la capital del Baix Camp.

Aquest fons de reserva l'ha generat el territori, per tant són diners del territori. Aquests «estalvis» de 8 milions d'euros no són obra d'un encanteri, són el resultat d'una gestió excel·lent d'un centre hospitalari que presta un servei bàsic a les comarques de l'Altebrat (Terra Alta, Ribera d'Ebre i Priorat). Són uns diners que, en part, també s'han generat pel sacrifici dels professionals de l'hospital, que han vist com les seues nòmines quedaven minvades per un pla d'ajustament durant els anys de la crisis. També són uns recursos generats a conseqüència de la responsabilitat de tot el veïnat de Móra d'Ebre, que any rere any eximeix l'empresa que gestiona l'Hospital Comarcal del pagament 65.000 euros en impostos, una acció que, per cert, l'Ajuntament de Reus no practica amb l'Hospital Sant Joan, a qui cobra religiosament cada any els tributs municipals. I també són uns euros que s'han acumulat a base de no fer inversions en manteniment i millora de forma continuada durant més de deu anys a un Hospital Comarcal que dóna cobertura a una població de 50.000 habitants.

No seria just no acceptar que comprenc -tot i que no comparteixo- les formes i els motius que han portat els representants dels partits del govern municipal de Reus a fer el que han fet. A qui realment no comprenc és a l'oposició i, en particular, el vot d'abstenció i la forma d'actuar dels representants de la CUP. A un govern en minoria, com és el cas del govern de l'Ajuntament de Reus, quan no se li vota en contra se li està donant carta de validesa a les seues propostes. És normal que així sigui en aquest assumpte, ja que d'una manera o una altra l'opció adoptada és la que va proposar la CUP el maig passat, i que consisteix a actuar com un Robin Hood del segle XXI: "Prendre els diners als rics per donar-los als pobres". El que passa és que, en aquest cas, les Terres de l'Ebre no són un territori ric, són un territori pobre, que ha estat fent bé, molt bé, les coses.

Un altre dia, si volen, també podem parlar de trens...

Joan Piñol és alcalde de Mora d'Ebre.

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Peret  28 de Juliol de 2016

Té raó

Sóc de Reus però aquest home té raó. No poden pagar els plats trencats de la mala gestió els que han gestionat bé.