Cookie control
Dilluns, 06 d'Abril de 2020

Pressupostos participatius: Tu decideixes

La veu ciutadana expressada a través dels pressupostos participatius dibuixa una ciutat més inclusiva, més saludable, més relacionada i participada, més cívica, més animalista, més sostenible, més educadora i més cultural. Que el nombre de propostes s’hagi multiplicat ens demostra que la ciutadania ha valorat positivament el procés iniciat l’any passat i ha volgut implicar-se, demostrant el que fa temps que alguns venim defensant, que la participació directa en la gestió de la ciutat ha vingut per a quedar-se.

Toca ara exercir la nostra llibertat per a escollir, entre les opcions finalistes per al 2019, aquelles que ens semblen més adients i positives. Recordem que fins el dia 28 de gener tots els reusencs i reusenques de més de 14 anys tenim la possibilitat de fer-ho als punts estables establerts als centres cívics, als punts itinerants per tota la ciutat i virtualment a través del web participa.reus.cat. Aquest empoderament de la nostra voluntat és un aspecte clau per tal de sentir-nos més involucrats i fomentar la il·lusió que sentim en contribuir, col·lectivament, a construir una millor versió del nostre entorn i la nostra vida quotidiana.

Per a nosaltres, els processos participatius sempre han estat plantejats bidireccionalment, valorant tant el treball de les persones que han presentat les propostes com el fidel retorn de l’Administració cap a aquestes peticions. Per posar una mostra d’aquesta voluntat podem fixar-nos en la presentació que vam fer el dia 3 de gener al Parc de Nadal sobre els projectes de Parc de les famílies i d'elements adaptats als parcs infantils.

Estem segurs que, en estar enllestits, la canalla de la ciutat, i les famílies en general, se'n veuran beneficiades. Per la resta, els projectes aprovats l’any passat segueix el seu curs. La gran majoria d’actuacions ja han estat valorades, contractades i estan en calendari per a fer-se. Som conscients que aquest funcionament de l’administració pot semblar feixuc però busca garantir el bé comú, la qualitat en la realització i l'adequació a la voluntat expressada per les persones que van presentar, defensar i guanyar el procés participatiu del 2018.

És una responsabilitat molt gratificant gestionar la mobilització ciutadana que significa la participació de tantes persones de la nostra ciutat. Estem convençuts que és un model amb perspectives de créixer i això ens motiva a mantenir la transparència, la rigorositat i la il·lusió de tot el procés.

Montserrat Flores és la regidora de Participació, Ciutadania i Transparència de l'Ajuntament de Reus. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges