Diumenge, 18 de Novembre de 2018

Prou sectarisme a l'Ajuntament

15 de Gener de 2018, per Ramon Salvat

Així defineix el diccionari de l'IEC el mot sectari en la seva segona accepció: "2 adj. i m. i f. Sequaç intransigent, fanàtic, d'un partit, d'una secta, d'una opinió".

Reus va demostrar molt clarament el passat 21 de desembre que només 1 de cada 3 ciutadans reusencs són partidaris de la independència per via unilateral, més concretament el 35,5% del cens.

A més a més, un 39,65% d'aquest cens va votar amb tota rotunditat contra la independència, o sigui que va votar algun d'aquells partits que "les revolucionàries" anomenaven, empastifant la ciutat, "bloc de l'odi".

Senyor Alcalde, senyors regidors de l'equip de govern, els agradi o no, vostès també representen el 64,5% de reusencs que hem dit, per acció o per omissió, que no som independentistes. L'equip de govern actual hauria de començar a entendre que han de governar per a tots els reusencs, ja que els reusencs independentistes no són ni més reusencs -ni més catalans- que nosaltres, que "els altres".

Prou ja, si us plau, de llacets i pancartes a la casa del poble, prou de fer un absolut seguidisme dels ciutadans que, abillats de groc, pretenen imposar la seva ideologia pels nostres carrers i places, prou ja de tolerar que llacets grocs, cartells, pintades, i d'altres, embrutin els carrers que són de tots els reusencs, independentistes o no independentistes. Respectuosament, perquè jo respecto sempre el poder legalment i democràticament establert, els ho demano.

Deixin ja l'agitació i la propaganda per als activistes "avis" i per als activistes "revolucionàries" i vostès, si us plau, pensin en tota la ciutat i ajudin a restablir la convivència, la necessària i imprescindible convivència, respectin també els qui no som independentistes, els unionistes, els constitucionalistes, els federalistes, els qui pensem que és possible continuar avançant sense necessitat de separar-nos ni d'estar contínuament enfrontats.

Hem demostrat a Reus que som majoria, majoria en l'absoluta diversitat, d'acord, però una majoria que mereix no patir el sectarisme de la defensa d'una única opinió que el govern municipal insisteix a fer prevaldre.

Ramon Salvat Guarque és soci de Federalistes d'Esquerres.

Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (11)

Comentaris

Josep C.  19 de Gener de 2018

No ho entenc!

No entenc, Ramon, que una persona com tu, amb el teu tarannà polític i personal, mostri tant d’odi cap a tot allò que reivindiqui la realitat nacional. Em recordes l’Albert Boadella.

Joan Anton Carricondo Oyonate  17 de Gener de 2018

Qui parla de sectarisme i prohibicions?

Els primers que han d'entendre i acceptar el sectarisme i les prohibicions son aquells que no volen parlar de res mes que no sigui el que volen defensar, sense opcions de parlar, escoltar i entendre que el mon, les persones, la societat i les lleis poden canviar. De moment, el fet únic que no canvia és la mort, de tothom. Tot pot prendre variants, sense que l'univers pateixi.

josep risueño granda  17 de Gener de 2018

Certament

Estar present a les sesions durant alguns anys 1998-2006 i, actualment escoltar per auest mitjà les mateixes....ademés de parlar amb els politics, fer poesia genèrica de la nostra terra al meu criteri segons la meva lògica...m'ha donat llums per veure clar que tal com diu Ramon Salvat; h ha cert sectarisme i manca de compromís quan en la sala de sessions és diu i és fan coses que només volen afavorir "a una part"....jo n'he fet referències en el seu moment. Cinta, per favor és "home bo càrregat de raó" tens raó.... i amb un criteri pr``opi: però Sant? Sants, deuen ser aquells que en un lloc indeterminat han descober la Pàtria Nova, però
no ens diuen res de la felicitat que suposadament ara gaudeixen.

Cinta  17 de Gener de 2018

Més raó que un sant, sr Salvat!

Sí, senyor! Ja era hora que algú digués les coses clares, sr. Salvat. Quan llegeixo articles com el seu, em consola pensar que encara hi ha gent amb seny i sentit comú. Llàstima que els zombies que ens governen no hi vegin més enllà.

Enric   16 de Gener de 2018

No havíem quedat que no eren presos polítics?

Perquè us molesta tant la pancarta que demana llibertat pels presos polítics?
No serà que en el fons reconeixeu que hi ha presos polítics i us fa vergonya que us ho recordin cada dia?

I no em refereixo només als Jordis o als consellers. A Espanya pots acabar a la presó per motius purament POLÍTICS com els nois d'Alsasua, els rapers Valtonyc, Pablo Hasel, la "Insurgencia" o els pobres titellaires de Títeres desde abajo.

Avui son els indepes, demà podem ser qualsevol de nosaltres. No es tracta de què cadascú reclami els seus drets i renegui dels drets d'altri, es tracta de reclamar els drets que considerem justos per a tots, se'n diu solidaritat.
Reflexionem

Ramon Salvat  16 de Gener de 2018

Precisions

Senyor Pere Poch, com vostè signa -i doncs em mereix tot el respecte, no pas els anònims que entre altres ximpleries no saben distingir entre cens electoral i vots emesos- li diré que jo de referents patris no en tinc, no soc gens ni mica de pàtries. I una cosa, el 15 de gener de 1939 a Reus varen entrar uns individus, entre el quals també catalans feixistes, que varen guanyar una guerra civil contra tots els demòcrates, no contra “ el catalans”; contra el hereus d’aquest individus un servidor de vostè, a 20 anys ja se la jugava. Espero que vos ,si teniu la mateixa edat que jo , o mes, també. Jo al meu article, mes que altre cosa , demano que qui te el poder treballi per unir la ciutat, no per dividir-la.

Pere Poch  16 de Gener de 2018

Una data del tot escaient

De ben segur que publicar aquest article d'opinió un 15 de gener, data del 79 aniversari de l'entrada de l'exèrcit feixista español a Reus, forma part del vostre humil tribut i homenatge als vostres referents patris.

La coca de cireres  15 de Gener de 2018

No cola

Sr. Ramon Salvat vostè diu que: "prou de fer un absolut seguidisme dels ciutadans que, abillats de groc, pretenen imposar la seva ideologia pels nostres carrers i places"
Crec que portar un llacet groc no implica imposar cap ideologia a ningú. Se'n diu llibertat d'expressió.

A mi em sembla que es pot estar en contra de la independència o a favor del federalisme però al mateix temps denunciar que empresonar a la gent no és la solució. No veig que siguin coses incompatibles i em fa molta llàstima veure gent que com vostè que s'auto-proclama d'esquerres critiqui a la gent que protesta pacíficament davant de tanta injustícia.
Federalistes d'esquerres mirant cap una altra banda mentre s'acusa de violents a persones pacífiques ...

No hay mas preguntas señorita

Jaume  15 de Gener de 2018

Si home

Per al senyor Salvat qualsevol mostra d'humanitat vers persones que són a la presó acusades d'un aixecament violent (tots sabem qui és el violent) li semblarà malament. Simplement vol que tothom sen'oblidi.

Diu molt de la seva categoria humana, a l'alçada de les virtuts pedagògiques d'una exprofessora de secundària.