Cookie control
Dilluns, 06 de Juliol de 2020

Per què el canvi de rotonda?

20 de Juliol de 2015, per Bartolomé Pluma

Aquesta que sembla una pregunta senzilla de respondre, encara a dia d’avui no hem rebut una resposta raonable per part de la Generalitat. Estic parlant de la coneguda com a carretera de Misericòrdia, la TV3141. Com és un tema que ha sortit els últims dies a la premsa, crec que és millor fer un petit resum dels antecedents per entendre el problema.

Amb data 29 d'octubre de 2009 es publica el primer projecte de tota la carretera fins a Cambrils, amb una rotonda a l’alçada del Tennis Monterols, amb sortides per la urbanització Blancafort, el Tennis Monterols, el camí de Rubió i al camí de Mas del Tàpias. Amb data 3 de desembre de 2009, com a associació de veïns fem al·legacions demanant voreres i carril bici.

No tornem a sentir parlar més del tema fins al 16 de febrer de 2014, quan el regidor d’Urbanisme, Miquel Domingo, en una assemblea de socis, ens va presentar la proposta d’una nova rotonda que ocupava una part de la nostra urbanització. A la mateixa assemblea es va decidir rebutjar-la, i amb data 6 de març de 2014 en una reunió amb l’alcalde  Carles Pellicer i  Miquel Domingo se’ls hi comunicà la  decisió dels veïns. En aquesta reunió, Pellicer digué a Domingo que ell també prefereia la rotonda del primer projecte i que gestionés el tema en aquest sentit.

El 28 d'abril de 2015 sortí publicat que la Generalitat aprovà el projecte de la nova rotonda, i amb data 21 d'abril de 2015 rebérem la resposta a les nostres al·legacions del 3 de desembre de 2009, amb un text per emmarcar: “…La comarca està plena de camins veïnals i rurals en bon estat per anar en bici”. Eren dies complicats pel govern de la ciutat (el mateix dia hi hagué la intervenció de la Guàrdia Civil amb la detenció de Gomis) i després vingueren les eleccions municipals. El fet que formés part d’una llista electoral va fer que no tregués el tema a la llum fins després de les eleccions.

La primera denúncia la fem perquè no se’ns va informar que aquell projecte que ja vam rebutjar el van aprovar sense informar les parts afectades, inclosos els veïns afectats per expropiacions. Com hem anant informant, creiem que el canvi a la nova rotonda s’ha fet per afavorir l’empresa PROCASA, com es pot comprovar amb els nous accessos que han fet per connectar directament amb la nova rotonda. No tenim res en contra de aquesta empresa, el que denunciem es que es faci en contra del benestar dels veïns.

Sobre el trànsit d’aquesta carretera, la nova rotonda no el soluciona, i a més a més, només sortir de la rotonda ens trobarem amb una curva sense visibilitat. Aquesta nova rotonda no connecta amb cap dels camins veïnals que hi ha als voltants. 

Continuarem amb els actes reivindicatius perquè facin la rotonda del primer projecte amb vorera i carril bici. Actualment estant fent vorera i carril bici amb fanals des del Santuari de Misericòrdia fins la T11, lloc  on morirà el carril bici. Demanem que el continuïn fins  a la urbanització Blancafort.

La posició del  nostre alcalde, Pellicer, que segons ens ha explicat personalment als veïns, defensa el mateix projecte, creiem que ha de sortir a defensar-lo públicament i fer les gestions oportunes davant  la Generalitat per solucionar un problema que ens afecta molt directament. Al mateix temps, agrairíem una resposta a la nostra pregunta: per què el canvi de rotonda?

Bartolomé Pluma és president de l'Associació de Veïns de l'Urbanització Blancafort.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics