Dijous, 13 de Desembre de 2018

Què es vol aconseguir

25 d'Octubre de 2017, per Xavier Guarque

A veure si ens aclarim. Els partits que entre els tres no sumen el que van sumar el 2015 les candidatures independentistes, demanen unes noves eleccions “legals”, autonòmiques al Parlament de Catalunya.

Les darreres que s’han fet en aquest context, per ells ara exigit, les del 27 de setembre del  2015, van votar un total de 4.130.196 ciutadans (el 74,95% de l'electorat), que van donar com a guanyadora la candidatura de Junts pel Sí, amb 1.628.714 vots (39,59%) que, amb els vots de la CUP, 337.794 (8,21%), atorgaven, amb 72 diputats (62+10, sobre 135) una majoria total per treballar per la independència, prioritat en els seus programes i pels que van ser votats. Això, gens qüestionada la seva legitimitat en aquell moment, tenia tot el dret democràtic a poder-se implementar amb tota la normalitat que li havien donat les urnes.

El vot d'aquests 1.966.508 ciutadans (un 47,8% de l'electorat) no només no s'ha pogut utilitzar per al seu fi, sinó que, a més a més, ha estat deslegitimat descaradament per l'Estat, el qual, per ara i tant, pertany Catalunya, Estat que hauria de vetllar perquè la democràcia primés sobre qualsevol altre interès polític dintre del seu territori... I democràcia és acceptar els resultats emanats en unes urnes, per respecte a la mateixa democràcia i per respecte a qui ha votat lliurement, com no pot ser d'altra manera. I no és que la part contrària, manifestada clarament, a aquesta idea hagi tingut més força, amb els 736.364 ciutadans (el 17,90%) de C's, més els 523.283 (el 12,72%) del PSC i els 349.193 (el 8,49%) del PP. Un total d'1.608.840 ciutadans (el 39,11%). Diferència i percentatges a falta de poder-se concretar d'una vegada, donat no haver-se pogut realitzar un referèndum com Déu mana durant tot aquest temps.

Com a solució a l'enfrontament polític, sorgit i fomentat per la negativa malaltissa de tota mena de diàleg entre l'Estat i Catalunya, l'únic que se li acut fer a aquest Estat és treure del calaix un article verge de la Constitució del 78, pel qual creu que pot entrar amb tot a la Generalitat, destituir a tots els càrrecs electes i legítims, i apoderar-se, de moment, de Presidència, Economia i Interior, la columna vertebral per viure amb la nostra identitat pròpia, junt amb Ensenyament.

Que es vol aconseguir amb això? Que aquest gruix ja manifestat de ciutadans de Catalunya, més els que s'hi podrien afegir amb una consulta refrendaria normal, passin a rendir submissió i homenatge a qui envaeix la seva intimitat i convivència? Que, en aquestes hipotètiques noves eleccions que ara exigeixen, es quedaran a casa, sense votar? Que la seva arrogància no els deixa veure que hi haurà un suport electoral, existent o nou, on aniran tots aquests vots per a tornar a guanyar?

 

Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (5)

Comentaris

Ganxet  27 d'Octubre de 2017

Vull

I las secas pararles", vol dir, i las sevas paraules, perdo el corrector fa unes coses!!

Ganxet  27 d'Octubre de 2017

Descansi

Sr. Guarque, ja mes pensaments que voste es pense, i las secas pararles cada dia repetir l evangeli segons el Filemon, tambe fa mal, pero de cap.

Xavier Guarque  26 d'Octubre de 2017

Ostres

Hem saben greu les teves últimes paraules, que potser sòn veritat, però és millor això què no descobrir altres paisatges mai.

Ramon Salvat G - Reus  26 d'Octubre de 2017

Insuficiéncia en matemàtiques

Com sempre, com fa tot opinador independentista, el “relat” d’aquest article esta farcit de post - veritats. Anem als números: de la relació, s’obvia de manera interessada els 367613 vots d’una opció no independentista, que el qui això signa va utilitzar -per darrera vegada. per cert- i els 103293 vots d’una altra opció que clarament tampoc era independentista. Tot i així, tot i que les ignorem a ambdues (no son “bons catalans” ni “poble català”, ja se sap ) una diferencia de 357668 vots -que son els del “mambo revolucionari"- a favor dels independentistes sobre els constitucionalistes , si voleu “unionistes” no és suficient majoria en vots per prendre unes decisions que en qualsevol democràcia no bolivariana precisaria una majoria qualificada, és a dir equivalent a unes ¾ parts dels electors. Però quan alguns estan convençuts i han descobert, masses en la tercera edat, “ la democràcia plebiscitària”•, poc es pot argumentar.

Ganxet  25 d'Octubre de 2017

Mol sencill

Que es faixin la cosas dins la llei, sé que es complicat pero, ¿qué ho enten Sr. Guarque?, se que son coses dificils d entendre, pel pensament unic, pero es el que ja. Dins la llei el que vulgui, fora res de res.

Reportatges