Cookie control
Dijous, 16 de Juliol de 2020

Signem el Pacte!

09 de Desembre de 2016, per Noemí Llauradó

La setmana passada, la ciutat de Reus va sortir reforçada del Ple monogràfic sobre Salut. En benefici de la ciutadania i la seva atenció sanitària, es va traçar el camí per actualitzar el model d'assistència sanitària local. Es va recuperar un consens d'àmplia majoria de les forces polítiques que encara té recorregut per acabar de sumar: afegir-hi aquelles que no s'hi van manifestar en contra i facilitar la participació de les entitats i associacions representants de la societat civil.

La signatura del Pacte Municipal de Salut serà el compromís i la manifestació pública de la voluntat majoritària per a recobrar la cohesió ciutadana i reconèixer el valor de l'Hospital com institució ciutadana, element estratègic de la ciutat per al seu creixement socioeconòmic i de vertebració del territori.

Amb l'ajuda de tothom i la unitat d'acció, aconseguirem revertir la imatge d'un Hospital Sant Joan enterbolida per les causes econòmiques i un conjunt d'episodis lamentables que, a hores d'ara, es troben en procés judicial per esclarir la seva magnitud i responsabilitat. És vital recuperar aquesta visió de l'Hospital com a entitat solvent al servei de la salut de la ciutadania que és.

El Pacte Municipal de Salut serà l'espai de treball i de diàleg que afavoreixi l’establiment de les grans línies d’actuació amb l’objectiu de preservar tot el que significa l’Hospital quant a posicionament estratègic, lideratge territorial, recerca, estabilitat dels professionals i qualitat assistencial i, en conseqüència, la capitalitat de la nostra ciutat en l’àmbit sanitari. La força d'aquesta suma de voluntats expressades amb la signatura del Pacte de Salut és el que ens permetrà afrontar els reptes de futur que planteja el Pla Estratègic Sanitari del Camp de Tarragona.

En aquest sentit, el Pacte preveu la creació d'una Taula de treball i seguiment, participada pels signants i que ha de servir per tal que el debat necessari faciliti el seu bon funcionament. Aquesta ha de ser l'eina per incidir en el desplegament i concreció del Pla Estratègic. És voluntat de les forces polítiques que aposten pel Pacte de Salut, constituir aquesta Taula de manera immediata.

Ha arribat el moment d'anar més enllà de les declaracions d’intencions i començar a fer efectiva la línia de treball que ens hem traçat. Per això, cal escurçar el termini que ens vam posar per a signar el Pacte de Salut i oferir la possibilitat d’adherir-s’hi a diferents agents implicats en l’àmbit local de la salut, com ara la junta facultativa i el comitè d’empresa de l’Hospital, representants de la facultat de Medicina, entitats, associacions i organismes de la ciutat.

Un cop signat, cal constituir  sense dilacions la Taula de treball i seguiment del Pacte que, com a primer encàrrec, haurà d’analitzar el Pla Estratègic Sanitari del Camp de Tarragona 2016-2020 i fer-hi les aportacions que es considerin adients. Aportacions amb voluntat constructiva i de lideratge territorial que sempre ha caracteritzat i impulsat Reus en l’àmbit sanitari.

Se’ns presenten uns mesos de treball intens però, de moment,  ja hem creat una base sòlida i ferma que encara s’ha d’enfortir més, per tal d'assolir l'objectiu compartit de fer possible una xarxa hospitalària del Camp de Tarragona, en què els dos hospitals universitaris cooperin en condicions d'igualtat i per garantir encara un millor servei a les persones que vivim , de fet , a la segona àrea metropolitana del país.

Noemí Llauradó és regidora de Salut a l'Ajuntament de Reus.

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Pepita  13 de Desembre de 2016

Això és un invent dels

Això és un invent dels americans.
Com si no sabéssim a que ve tant interès, ara justament.
Dieu-li al jutge també que entri!!!