Cookie control
Diumenge, 20 de Setembre de 2020

Sobra Mas? Sobra CDC? On?

12 de Novembre de 2015, per Xavier Guarque

No ho faig mai però, sense que forçosament serveixi de precedent, em ve de gust reeditar un article ja publicat. I és que, després de les darreres votacions al Parlament, transcendentals d'altra banda, m'ha quedat la mateixa pregunta pendent de resposta.

Qui fa nosa a Madrid és Artur Mas, i més encara, CDC. Per què? Doncs, senzillament, perquè saben que és el partit que sempre ha aglutinat a més catalans. És el partit clàssic del catalanista majoritari, si més no, fins ara. És la dreta, però la nostra dreta, que no és l'espanyola i que sempre els hi ha barrat totalment el pas al Parlament, la que han utilitzat -a canvi de res- mentre els ha estat útil per a governar però que al veure que ara no hi poden comptar i, en aquest nou escenari, convé eliminar-la.

A la CUP sembla que, per damunt de tot, li sobra Artur Mas, i quasi que, fins i tot, CDC. Per què? Diuen que és hereva d'un passat, que representa les retallades -forçades per la política autonòmica amb Catalunya, i d'ofec, des de l'Estat- i la corrupció -posada en el mateix sac de la família Pujol, cosa que s'haurà de provar i dimensionar, per calibrar si ha sobrepassat l'aspecte familiar i si ha esquitxat el partit-, i això topa de ple i frontalment amb la ideologia que va ser fundada.

Però, en aquest moment, hi ha una idea concreta que la uneix a un altre grup polític, guanyador de les eleccions amb 62 escons. Junts pel SI i la mateixa CUP van ser votats per un total de prop  dos milions d'electors per un mateix objectiu, que era oficialitzar el procés cap a la independència de Catalunya, procés en el qual molts catalans, els partits integrants de Junts pel SI, i personalment Artur Mas, han anat vivint des de fa cinc anys, i que s'ha anat alimentant per les reiterades negatives a parlar-ne.

A primera vista, fa lleig veure els representants de la CUP votant el mateix que PP, PSOE i Ciudadanos. Sigui el que sigui. Encara que sense voler, la CUP està fent el joc a Madrid, que, repeteixo, una de les seves obsessions és eliminar Artur Mas i treure del mapa polític a CDC. Allí estan convençuts que, aconseguint això i amb una ERC, encara que forta, no tan majoritària, deixaria a Catalunya la via lliure per entrar els partits nacionalistes espanyols, que ja sabem el que en pensen per molt que les seves sucursals aquí vulguin mostrar algun matís.

Potser si que, en el fons, s'entén el que pretén la CUP vetant Artur Mas, i s'ha de respectar, però també s'ha de saber valorar que som on som per dues accions prou importants les dues: La massiva força popular transversal manifestada de forma pacífica i l'acció decidida i valenta del Sr. Mas defensant, on ha fet falta, un mateix discurs, clar i català, que és el que bona part de la ciutadania li ha dictat.

A hores d'ara, i prescindint d'un passat que, en tot cas, caldria demostrar, i d'un futur, per ara i tant, només tacat per una querella, precisament, per posar les urnes al carrer, s'ha de dir que el president Mas, és un actiu massa vàlid per a prescindir-ne per aquest període tan transcendental que tenim pel davant i pel que ningú hi sobra.

Atenent la màxima, per qui té capacitats limitades, d'eliminar l'enemic en lloc de guanyar-lo, segurament que no ens equivocaríem pensant que, per la mateixa raó que Mas i CDC sobren a Madrid, a Catalunya són necessaris... els dos.

El cert és que, des de fa uns anys, s'ha anat generant l'odi contra el president Mas des de tots els mitjans possibles, concretament des que se'l considera un traïdor, un boig que ha infectat tota la societat catalana. Però, aquesta imatge, tramada principalment des de fora, no pot estar assumida també per la CUP, ells saben que no és així, ells saben la veritat. Pel bé del procés iniciat, cal deixar-li acabar la feina.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (9)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

josep  16 de Novembre de 2015

Mira per on ara a surtit

Mira per on ara a surtit defensor dels corruptes,no as fasi en sort i al sego com al Sr. Mas , voste sap mol que als Sr. Pujol ba roba a la Banca Catalana i a tots als catalany mentre va esta com a president, den surt ara o sabien tots aquí a Catalunya, fins al gats callan anaven chupar tots, als treballador obrer aquesto no aquestos a paga,home per favor favor i no sigui ironic CIUDADANOS, ells sols tenes mes escos que CDC,saps mol be con se diun aquet partit, als nacionaliste s van dir i crida duraría un any,com als republicans que dien que franco duraría tres mesos i al vam chupac 40 anys

Josep  15 de Novembre de 2015

Sr.Carricondo

Y también sobran nacionalistas catalanistas independentistas,chorizos,ladrones, mafiosos, corruptos,que hasta hoy nos han mandado,que están bien sentados en sus sillones esperando que les aumenten sus comisiones. ESOS TAMBIEN SOBRAN EN MI CATALUÑA DESDE HACE MUCHOS AÑOS,Vds. a lo mejor no los ha visto

Josep  15 de Novembre de 2015

Sr.Carricondo

Y también sobran nacionalistas catalanistas independentistas,chorizos,ladrones, mafiosos, corruptos,que hasta hoy nos han mandado,que están bien sentados en sus sillones esperando que les aumenten sus comisiones. ESOS TAMBIEN SOBRAN EN MI CATALUÑA DESDE HACE MUCHOS AÑOS,Vds. a lo mejor no los ha visto

Ramon Boj Gil  13 de Novembre de 2015

Sr. Guarque el felicito

Pt ser ara, el que dire no agradará a ningu, pero te tota la rao, (sense fer-li la pilota), i no cal anar al parlament, a la nostra ciutat, fan del mateix, exactament igual, i queden tan coquetons aquests parlamentaris de la CUP que pot ser farem un gran M...., que no ho arreglara ningu, i els culpable sense cap genere de dubte, CDC, pot ser que ens ho fem mirar tots plegats. Oi?

Ramon Boj Gil  13 de Novembre de 2015

Sr. Guarque el felicito

Pt ser ara, el que dire no agradará a ningu, pero te tota la rao, (sense fer-li la pilota), i no cal anar al parlament, a la nostra ciutat, fan del mateix, exactament igual, i queden tan coquetons aquests parlamentaris de la CUP que pot ser farem un gran M...., que no ho arreglara ningu, i els culpable sense cap genere de dubte, CDC, pot ser que ens ho fem mirar tots plegats. Oi?

J. A. Carricondo  13 de Novembre de 2015

Sobren altres!

Sobren peperos, blaveros, ciutadans i altres elements negatius i muts.

Tocacojons de Reus  13 de Novembre de 2015

Los dos comentarios acertados.

Y añadiría algunos puntos de sabiduría popular: "Gastar dinero a lo tonto, no gobernar durante cinco años, nos han metido en la pobreza, por una inaptitud para gobernar, el 3 % que es cierto que está por demostrar, pero que es cierto que el dinero se ha evaporado, que nos han gobernado engañando a los trabajadores, etc... El Mesias este, es el que queremos? No hay mas ciego que el que no quiere ver, y sordo que no quiere oir"

RS27  12 de Novembre de 2015

A EP

Totalmente de acuerdo con Ud. Añadiría que aquí sobra la soberbia independentista que además no es mayoría y que quieren imponer un suicidio colectivo a la mayoría de catalanes que queremos vivir en paz y en el respeto a la democracia. Los estelados nos están llevando a ser la nueva Montreal, una ciudad anclada en los 80 por sus huidas independentistas y que propició que la cercana Toronto se convirtiera en un nuevo Manhattan.

ep  12 de Novembre de 2015

CUP

Si ese hubiese sido el objetivo de la CUP se hubiesen presentado junto con junts pel si, digo yo. Los que votaron CUP no votaron Junts pel si por lo tanto tiene todo el derecho del mundo a no bailar el agua a San Mesias y no por ello estar de acuerdo con PP y C´s, es un argumento pobre y pataleta fácil. Por otra parte , decir que alguien se querella por poner unas urnas en la calle es una trampa para indocumentados, un titular engañoso y peligroso. Pregunte si quiere a los habitantes de Bellaterra o el valle de Aran. Poner urnas siempre es bueno, pero ponerlas como dicta la ley o bien cambiarla.Pero cambiar la ley es un arma de doble filo que a San Mesias y toda la tropa de salvapatrias no le va tampoco bien, ¿se imaginan si pudiésemos poner urnas a libre antojo y motivos múltiples?

Reportatges