Cookie control
Dissabte, 24 d'Agost de 2019

Societat Civil de Tabàrnia

23 de Febrer de 2018, per Ferran Pujol

Societat Civil Tabarnera ha sorgit com a conseqüència de l'ofec i el segrest que han provocat les actuacions dels senyors Boadella, Arcadi Espada, Bonet Freixenet, Vidal-Quadras, Oliu Sabadell, i el seu braç armat, el partit Ciutadans, intentant apropiar-se de tot el poble Tabernès, com si aquest tingués una sola veu. Nosaltres, SCT, som la majoria silenciosa de Tabàrnia. Som aquells que no acceptem el "nazionalisme" d'aquests corruptes que estan emmirallats en les tècniques de propaganda de règims nazis més propis de la foscor europea que no pas de l'Europa del segle XXI.

Des de Societat Civil Tabarnera volem reivindicar el nostre dret a no haver d'escollir entre Catalunya i Tabàrnia. Volem una societat bilingüe on els monolingües del castellà tabernès siguin bilingües i respectin el català. Volem poder continuar units al destí de Catalunya i a la cultura catalana, aquella que ens uneix a tot el territori català i ens permet entendre'ns amb els nostres germans d'Osona, Alt Urgell, Montsià o Empordà.

És per aquest motiu que lluitarem perquè a les escoles tabarneres no s'inciti a l'odi envers el fet català, que assumeixin la cultura catalana com a pròpia. Els nostres fills i filles han de tenir el dret a estimar la cultura i el folklore català: proposem introduir l'assignatura d'Història Castellera en detriment de la de Ball de Bastons (doncs creiem que d'aquesta, els "nazionalistes" de Tabàrnia, la dominen prou).

Per altra banda, la majoria silenciosa de Tabàrnia està en contra de separar i segregar la societat republicana catalana. A les escoles de Tabàrnia els alumnes catalans són amenaçats. Disposem de testimonis de famílies que pateixen discriminació quan fan ús de la llengua catalana, els alumnes adoctrinats tabarnesos els assenyalen com: "los catalanes". Tanmateix, les pobres famílies catalanes que viuen a Tabàrnia, i que tant han contribuït al creixement econòmic, també són menystingudes als bars quan demanen "un tallat" o demanen posar la televisió nacional, TV3, al “Bar PePe de Aragón” en lloc de "Tele5tabarnias"

En països oberts, les minories culturals tenen les seves cases regionals subvencionades pel mateix govern: per exemple, a Catalunya sempre s'ha donat diners públics per fer la Feria de Tabàrnia, o subvencionar actes de Cases Nazionalistes de Tabàrnia, en canvi, el President de Tabàrnia no ha fet mai cap gest ni ha pronunciat una sola paraula a favor que els nostres infants coneguin els costums catalans: tenim enquestes on una part important de Tabàrnia és analfabeta en cultura catalana: no es pot expressar oralment en català, menys llegir-lo i zero en coneixement de tradicions, història i cultura teatral.

Per acabar, la majoria silenciosa de Tabarnia no entén que el seu "presidentillo" visqui fora del país que diu governar, lluny de la realitat del dia a dia de Tabàrnia: per Skype o plasma és complicat. A més, creiem que és un covard per haver marxat de Tabàrnia i no haver d'enfrontar-se als reptes de la nostra societat plural. Per això, exigim que torni, sigui valent, i vagi a viure a la Mina o a Sant Cosme on, segons ell, hi ha l'essència de Tabàrnia i la seva cultura diferenciada de la catalana i que és la que ens uneix.

Tabàrnia és una societat plural i els "nazionalistes" tabarnesos i el senyor Boadella reparteixen carnets de "bons" i "dolents" tabarnesos. Prou de parlar en nom de la majoria silenciosa de Tabàrnia, no es poden apropiar de la nostra veu fins ara callada. Som majoria els que volem continuar units a Catalunya i els que demanem respecte a la nostra cultura catalana, perquè també és tabarnesa.

Com som molt tolerants, proposem que a les escoles de Tabàrnia es doni l'opció, sempre voluntària, que els alumnes escullin anar al patí o aprendre tabernès. Copiant sistemes educatius punters al món que tenen el mateix problema, com és el cas d'Aragó i la seva Franja de Lapao.

Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (4)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Ramon Salvat - Reus  26 de Febrer de 2018

Ara tocarà els "comites de defensa de Tabàrnia"

No pateixi Sr. Pujol, els d’això de Tabàrnia, ja faran també els seus Comitès de Defensa de Tabàrnia, i els seus grup d’avis per Tabàrnia, tots habillats amb llacets i bufandetes, vemells i grocs; les revolucionaries (en femení) tabarneses, durant a terme també la corresponent persecució als “feixistes” (és feixista tot aquell qui no pensa com pensa un hom) integrants de la Societat Civil de Tabarnia, i clar és, faran pintades la seu de Vilaweb i el Nacional, i como no, a la part de la República Catalana” chupiguay” que diu que fareu , els seguidors tabarnesos crearan les seves cèl•lules de resistència i els seus líders Tabarnesos - els de Vic i Olot, per exemple- aniran a "l’exili " a Brussel•les i Ginebra . Tot molt "gratificant" i “constructiu”.....

Marlo  23 de Febrer de 2018

res

què poc original que ets

Anton Joan Carricondo  23 de Febrer de 2018

Invent malèfic!

Aquest concepte que s'amaga darrere un 'palabro' malèfic, amb ganes de destruir, es pot difuminar amb 'GÒTIA', un fet històric que aquells no coneixen, per la seva febre mental unionista. Els invents amb gasosa, si us plau! No cal marejar més la perdiu i si cal aportar idees, en el cas que en tinguin, per millorar, no per destruir!

ep  23 de Febrer de 2018

No se ha enterado de nada.

Tabarnia es un espejo del independentismo político actual, es una trampa en la que han caído como novatos. Estamos de enhorabuena los ciudadanos no independentistas cuando algún independentista, y mas si vive de ello, crítica Tabarnia, porque en realidad se está criticando así mismo. Creo que les empieza a temblar las piernas por dos motivos, el primero es que cada vez tienen menos crédito con el "pruces" y segundo que cada vez somos más los que no nos escondemos. Pero lo peor de este ar´tículo no es eso, es la sucesión de mentiras que da pereza rebatir para que luego te censuren el comentario.

Reportatges