Cookie control
Dimecres, 27 de Maig de 2020

Tastets de mesures culturals

05 de Febrer de 2015, per Jordi Salvadó

Des del col·lectiu denouReus estem convençuts que ha de ser la ciutadania qui marqui les línies de treball dels seus representants dins l’Ajuntament, i és per això que fa uns mesos vam convocar diverses taules de debat en diferents àmbits. Una d’elles, la Taula de Cultura, va aconseguir sumar una seixantena de representants del talent reusenc que van debatre des de la primera línia de protagonisme sobre l’estat de la creació local, del patrimoni i del seguici festiu. Com no podia ser de cap altra manera, a denouReus vam assumir el ferm compromís de convertir-nos en l’eina per tal que aquest talent treusenc pugui veure escoltades, enteses i treballades les seves inquietuds. Atenent a aquesta demanda estem tancat un programa molt potent sorgit de les propostes dels mateixos protagonistes, els creadors reusencs, programa del qual ja us n’avancem un petit tastet amb dues de les moltes propostes que estem treballant dins l’equip de Cultura i patrimoni.

Borsa d'Artistes i Creadors Locals.

A denouReus defensem la creació d’aquest catàleg que agruparia totes les propostes reusenques a manera d’aparador i instrument de contractació i visibilitat. Aquesta Borsa d'Artistes i Creadors Locals estaria articulada en diversos àmbits de la creació com la música, la dansa, el teatre, les arts plàstiques o la narrativa. Serviria d’altaveu per tal que aquest talent reusenc veiés amplificada la seva obra, ja no només per tal que dins de Reus mateix hi hagi ressò, sinó també perquè des de fora vila els nostres creadors puguin tenir un aparador que difícilment els seria a l’abast sense cap tipus d’ajuda.

Oficina d’Ajuda Administrativa a les Associacions i Entitats Culturals sense ànim de lucre.

Es tractaria d’un espai que donés un cop de mà, unes hores a la setmana, en les diverses operacions administratives a les quals s’han d’enfrontar les associacions, sovint col·lapsades amb tràmits com les declaracions d’IVA o el nouvingut Impost de Societats, que tant de mal causarà a la Cultura en l’àmbit estatal i, evidentment, a la multitud d’associacions que fan de Reus un mirall per tota Catalunya. Lluny d’entrar en competència amb les empreses de la ciutat que es dediquen a la gestió d’aquests tràmits com són les diverses assessories i gestories, aquesta Oficina d’Ajuda Administrativa a les Entitats Culturals sense ànim de lucre buscaria la col·laboració entre l’ens públic i el sector privat, de manera que es pogués facilitar una orientació a les entitats en la gestió d’aquests tràmits, però mai la tramitació directa. Per suposat aquests mesura no suposaria la contractació de nou personal amb les despeses que això comportaria, sinó un servei d'orientació que durien a terme els mateixos tècnics funcionaris. I és que amb el talent que ja tenim incorporat a l’administració, però amb un millor criteri, es poden aconseguir petits grans avenços amb els mateixos recursos.

Creure en la Cultura no és només una declaració d’intencions. Són els fets i les propostes aquelles que han de demostrar aquest ferm compromís. I a denouReus hi creiem i fem propostes, la resta de les quals anirem detallant properament amb el desig que puguin ser d’utilitat en la construcció d’un nou Reus que tornarà a ser un referent cultural dins la nova Catalunya.

Jordi Salvadó Rius, coordinador de Cultura i patrimoni del col·lectiu denouReus.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics