Cookie control
Dimarts, 20 d'Octubre de 2020

Turisme i les pintades al carrer

07 d'Agost de 2017, per Xavier Alagarda

Primers d'agost, matí-migdia d'un dilluns calorós com qualsevol altre al centre de Reus. Els comerços oberts necessiten atreure l'atenció dels vianants d'arreu que busquen en un plànol el Gaudí Centre, la Casa Navàs, el Museu Salvador Vilaseca... petites pintades que embruten alguna façana donen un missatge poc encoratjador: "Tourist go home, refugees welcome". Parlar en un missatge així de la resta del món em sembla una reducció a l'absurd tan rídicula com malintencionada.


Si sumem al miler de places municipals (majoritàriament d'hotels) els visitants diürns allotjats a la costa, tenim un grup important de persones que ens vénen a visitar i fan una clara aportació econòmica positiva per a Reus.

El turisme sostenible és aquell compatible amb el respecte i la preservació dels espais naturals, culturals i socials, que considera l'activitat turística com una oportunitat per a la revalorització del territori, prioritza els aspectes qualitatius per davant dels quantitatius, afavoreix la reducció de conflictes entre sectors, promou la participació de tots els agents que intervenen en l'activitat turística, integra les singularitats del territori i garanteix la distribució equitativa dels beneficis que se'n deriven i entenem la massificació en contraposició al turisme sostenible, i per tant els seus efectes com els contraris als que hem descrit.

No podem dir que s'estigui malmetent Reus per l'afluència del turisme. Segur que es poden millorar aspectes com la distribució, la desestacionalització o la qualitat, però (llevat casos aïllats a tractar) es fa difícil de creure que patim greus efectes secundaris. Defensem el respecte a l'opinió de tothom, i especialment d'aquelles persones o comerços que conviuen, pateixen o viuen gràcies al turisme. Defensem les persones, siguin turistes o immigrants. Defensem una ciutat inclusiva, oberta i respectuosa.

Xavier Alagarda és secretari de Comunicació de la secció local d'ERC-Reus.

Etiquetes: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (2)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

ep  07 d'Agost de 2017

Muy suave

Toda la razón, pero le ha salido un gazpacho muy suave. Eso mismo que ud. acaba de escribir es lo que Junqueras debería explicarle a Anna Gabriel. Y si puede ser en plan telenovela como hace Rufián en el congreso. Por otra parte , ¿esto no es un ataque a cataluña y sus intereses? Muy poca valentía veo yo aquí en según que sectores...

Anton Baiges Gras  07 d'Agost de 2017

Generalització=demagògia

No es pot expressar millor, Xavi. Completament d'acord. Molt bon article.