Cookie control
Dimecres, 23 de Setembre de 2020

Un 8 de març amb color d'Agenda 2030

06 de Març de 2019, per Montserrat Duch

Des del 25 de setembre del 2015, ens trobem immersos dins de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, aprovada per l’Assemblea General de les Nacions Unides. Les persones, el planeta, la prosperitat, la pau i el partenariat començaren a ser els eixos centrals de l’Agenda 2030 amb la concreció d’una 'roda de 17 colors' que corresponien a 17 objectius. Dins dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) concretats amb 169 fites, trobem l'ODS 5 que parla de la igualtat de gènere.

L’objectiu és aconseguir la igualtat de gènere i contribuir a l’ apoderament de totes les dones i de totes les nenes. Parlar de posar fi a la discriminació, eliminar totes les formes de violència, físiques o psíquiques, suprimir l’ explotació sexual, alfabetitzar dones i nenes, vetllar per la igualtat d’oportunitats entre dones i homes per aconseguir el lideratge en el món social, econòmic i polític... És un desig que es pot convertir en un discurs vell, pesat i merament reivindicatiu.

Conscient que hi ha molts organismes i institucions que fan diàriament els seus deures i molts de manera altruista, cal exigir als Estats i en concret als nostres governants que fugin de promeses i adquireixin compromisos realitzables. Que passin de la sensibilització a l’ acció. Han de treballar per fer realitat la conciliació de la vida familiar i laboral.

Ser valents i revisar horaris, sous, feines... Canviar tot allò que calgui, no en detriment de l'home perquè aquest no és el nostre desig, sinó a favor de l’equitat i la igualtat perquè és la clau de tota societat justa i portadora de valors. No ens hem de conformar a ser un objectiu més d’una gran agenda mundial, sinó que cal treballar col·lectivament i individualment per assolir el màxim de tot el que s’ha plantejat.

Aquest 8 de març, una vegada més evoquem totes aquelles dones que tingueren, la major part sense saber-ho, un paper clau en la història perquè foren capaces d’alçar la seva veu dins d’un món que les silenciava. Elles, a poc a poc, forjaren amb sacrifici i esforç les bases de la nostra societat. Avui també cal parlar del present i aprofito l’oportunitat que em brinda aquest mitjà per esmentar de manera especial la dona que treballa en el món rural. És aquí on hi ha més desigualtats i discriminacions. Vosaltres, dones del camp, que sabeu molt bé què és estimar la terra, us mereixeu ser Objectiu de Desenvolupament Sostenible més enllà del 2030.

Montserrat Duch Cartañá és vicesecretària sectorial del PP de Tarragona.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics