Cookie control
Dilluns, 30 de Març de 2020

Un Hospital més fort

La visita del conseller de Salut, Antoni Comín, a l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus fa pública la voluntat del CatSalut de trobar una fórmula de col·laboració en la gestió i governança del nostre Hospital. Aquesta és una molt bona notícia i una oportunitat per la qual hem estat treballant i que permetrà garantir la gestió pública i de qualitat de la sanitat a Reus i a la seva àrea d'influència.
 
Després de les diverses converses que he mantingut durant aquests mesos amb el Conseller, hem arribat a l'acord d'impulsar la proposta per crear un consorci entre l'Ajuntament de Reus i la Generalitat de Catalunya que gestioni l'Hospital, com a primer pas del futur Hospital Universitari del Camp de Tarragona que ha de dotar a la segona àrea metropolitana del país, d'un hospital de referència en terciarisme (les actuacions sanitàries d'alta dificultat tècnica), alta complexitat i recerca universitària.
 
Un canvi que comporta un salt qualitatiu en el model sanitari del nostre territori i que suposarà disposar d'una assistència sanitària de màxim nivell, amb capacitat per desenvolupar la majoria de les intervencions i consolidar un pol d'atracció per a professionals i investigadors, amb la repercussió econòmica que això representarà.
 
L'Hospital Sant Joan, des de la dècada dels anys 80 del segle passat, ha estat liderada per un col·lectiu de persones que ha tingut la visió de futur de com s'havia de projectar el model sanitari que convé als ciutadans de Reus i la seva comarca. Ha estat gràcies als seus encerts i gosadia que avui podem disposar dels professionals i d'un equipament de primer ordre, amb la millor ubicació geogràfica possible, des d'una perspectiva de Camp de Tarragona.
 
Les instal·lacions, juntament amb el seu capital humà, són la nostra fortalesa. Una fortalesa necessària per poder projectar el model sanitari que necessita el nostre territori a finals de la segona dècada del segle XXI i per planificar les pròximes dècades. Avançat el segle XXI, el futur de les organitzacions i dels serveis de qualsevol mena passen obligatòriament pel treball en xarxa, unint per a poder sumar. Aquest anunciat, traspassat a la realitat sanitària del Camp de Tarragona, significa la creació del Consorci Hospitalari del Camp.
 
La Generalitat, amb la implicació en la governança de l'Hospital Sant Joan  mostra, una vegada més, la seva aposta per Reus i en reconeix el paper que ha tingut i té, en la prestació de serveis sanitaris de qualitat, a una part important del territori català. El compromís del govern del país i el govern de la ciutat per gestionar l'Hospital Sant Joan espera tenir el suport de la majoria necessària al consistori reusenc i dins el propi hospital.
 
Alhora, aquest compromís donarà estabilitat econòmica i permetrà centrar-se en la projecció de l'hospital tant en qualitat assistencial que ha d'oferir als usuaris, com en el de recerca, la innovació i la docència universitària. Així mateix, la proposta comporta esvair la incertesa sobre el futur que emmascarava la bona feina dels professionals i dotar de la tranquil·litat necessària per treballar sense pressions.
 
És un honor formar part d'aquest moment i ser part activa d'aquesta proposta de Consorci entre la Generalitat i l'Ajuntament que requereix, per la part municipal, la seva aprovació al Plenari. Molts són els motius per valorar positivament la proposta. És per mi d'especial motivació el fet que quan vaig responsabilitzar-me de la Regidoria de Salut, seguís fidel a un model sanitari que ERC, amb altres forces polítiques, portaven desenvolupant des de feia més de tres dècades. La meva tasca a la Regidoria ha consistit a impulsar nous escenaris per preservar aquest model sanitari que venia de les dècades anteriors. Un model que propugna l'Hospital com a valor estratègic de creixement socioeconòmic de la ciutat. Permet disposar d'un Hospital de referència en diverses especialitats. Un Hospital punter amb investigació, vinculat a la URV i amb un bon servei, que posa al ciutadà al centre de les decisions. En definitiva, un model sanitari que exerceixi un lideratge amb visió metropolitana i de treball en xarxa.
 
Quan des de la coalició liderada per ERC a Reus ens vam fer càrrec de la Regidoria de Salut, assumíem el repte de trobar la fórmula de revertir un dèficit estructural de l'Hospital que venia d'exercicis anteriors. Aconseguir l'estabilitat econòmica i haver assegurat que l'Ajuntament no desaparegui de la gestió pública de la sanitat a Reus és un èxit. Hem treballat una proposta que no contempla donar ni abandonar l'Hospital.
 
Però, si hi ha un repte que m'esperona especialment i esdevé un dels motius principals pel qual em sento personalment satisfeta de formar part d'aquest moment, és el fet de no haver posat sobre la taula una proposta unilateral. Hem plantejat un nou escenari de futur que requereix i busca volgudament la coparticipació. Una solució de ciutat que s'emmarca en el Pacte de Ciutat de Salut, en els seus signants i totes aquelles organitzacions i ens que s'hi van adherir. Perquè aquesta és la nostra fortalesa: la cohesió de ciutat i consens. I ara, més que mai, esperem que tothom continuï a l'alçada, que tota la ciutat i els seus agents se sàpiguen implicar i actuar amb fermesa, honestedat, franquesa i lleialtat.
 
A Reus, la sanitat és una política de servei a la ciutadania de la qual ens sentim molt orgullosos de continuar gestionant.
 
Noemí Llauradó és regidora de Salut i portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Reus.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (4)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Enric  20 d'Abril de 2017

todo es para tapar una mala politica

Todo esto es para tapar una mala política de gestión, cierto que las herencias del nuevo hospital nos han pesado como una losa, los señores socialistas que crearon un gran embolado nos dejado unas deudas de escándalo, pero los nuevos gestores han seguido dando en cada ejercicio unas perdidas monumentales, esto es mala gestión, si esto pasara en la empresa privada todos estos gestores estarían de patitas en la calle, pero al ser políticos se aferran en la silla y presumen de modelo de gestión, la Generalidad se presenta como el salvador, pero esta paso ya lo tendrían que haber hecho mucho antes, se entiende que por cuidar el sillón de nuestro alcalde los de la generalidad dan este paso, todo por tapar una mala gestión

Montse  20 d'Abril de 2017

I els treballadors??

La meva preocupació és ara la incertesa del què passarà amb els treballadors del hospital..... Tots sabem q molts de nosaltres tot i fer anys q hi treballem estem amb contractes eventuals. La meva pregunta és, q serà de tots nosaltres??

Ramon Salvat - Reus  19 d'Abril de 2017

Bona noticia

Mes enllà dels típics i tòpics “revolucionaries” que signen amb pseudònim, mes enllà de remenar el passat amb preteses “corrupcions”, hem rebut una magnifica noticia i tots els reusencs hem d’estar joiosos, Un altre pas per una sanitat publica de qualitat per a tots, per un hospital que ha de créixer i fer-se mes útil, per que els seus treballadors i professionals gaudeixin de la necessària tranquil•litat. Una bona decisió, una bona gestió d’aquests responsables i del govern municipal que, des de la meva divergència ideològica, critica i oposició, he d’admetre . Cal felicitar a tots els responsables i recordar a alguns que la critica nomes és útil si comporta alternatives reals.

Xollador  18 d'Abril de 2017

Reivindicant el "Model INNOVA"

La responsable de l'Hospital Universitari de Sant Joan de Reus, fent un elogi dels 30 anys de gestió sanitària (DESPESA PUBLICA - GUANYS PRIVATS) a la ciutat, que s'està jutjant, amb quasi 100 imputats, per la justícia
#oletu!
#ForaPrivada!