Cookie control
Dissabte, 11 de Juliol de 2020

Un nou Reus que cridi al talent

23 de Març de 2015, per Jordi Salvadó

En un dels àmbits més clars on cal  “recuperar el Reus dels millors” és en l’àmbit cultural.  Reus ha estat un referent cultural on s’ha emmirallat la resta de Catalunya. Malauradament, però, aquest talent ha anat veient com de manera progressiva perdia presència i consideració, essent víctima de desafortunades decisions de govern com el tancament de museus o el trencament de relacions amb el Conseller Mascarell i conseqüent desmantellament del CAER com a exemples flagrants de la poca cura que s’ha tingut vers la cultura local.
 
És per això que des del col·lectiu denouReus proposem que la Cultura torni a ser una de les nostres puntes de llança. Que Reus torni a ser una referència cultural. Tenir en compte aquest talent, escoltar-lo i empoderar-lo. Com?. Doncs la resposta és ben senzilla: amb propostes sorgides des de les mateixes inquietuds dels protagonistes culturals de la ciutat.  Fent d’altaveu de les seves sol·licituds, que sempre han estat presents però sovint no han estat escoltades. Unes propostes amb molt poc cost econòmic, ja que es basen més en la reestructuració i l’empoderament dels agents culturals que no pas en la inversió monetària.

Volem proposar que la regidoria de Cultura s’anomeni Regidoria de Cultura i Patrimoni per fer palès que pretenem donar valor al fet cultural reusenc, al Seguici Festiu, a la Cultura tradicional i, evidentment, al nostre Patrimoni urbà, d’arxius i museístic. Crearem un projecte realista de Museu de Reus, amb l’arqueologia, l’art i el Reus dels segles XVII i XIX com a eixos i creiem important incorporar Reus dins les xarxes europees de transferències entre artistes.

Posarem un altaveu als creadors locals, a través d’una Borsa d’Artistes, d’una Carta de Servei Culturals a Centres Educatius, i a través d’una setmana cultural on els carrers de Reus s’ompliran de dansa, teatre, música i arts, de la mà del mateix talent reusenc.
Crearem una xarxa transversal entre col·lectius culturals, als quals també assessorarem en temes fiscals i administratius. Aproparem el Seguici Festiu als Barris, per tal que se’n facin partícips i visquin la Festa en primer terme.

I com aquestes, molts mesures culturals de fàcil execució i abast profund.

Perquè la Cultura no es defensa parlant-ne, sinó empoderant-la i traient-la al carrer.

Jordi Salvadó és professor i músic.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics