Cookie control
Dissabte, 30 de Maig de 2020

Per una participació ciutadana real a Tarragona

24 de Desembre de 2018, per Dídac Nadal

Creiem en una Tarragona moderna i nova on la participació ciutadana sigui real, honesta i disposi dels instruments necessaris per incorporar definitivament als tarragonins i tarragonines en la presa de decisions que es duen a terme a l’Ajuntament. Un d’aquests mecanismes de democràcia directa són els pressupostos participatius, els quals, mitjançant instruments reals i eficaços de participació ciutadana, permeten que la ciutadania decideixi el destí dels recursos econòmics de la ciutat, és a dir, permeten que els veïns i veïnes tinguin veu i vot a l’hora de determinar on aniran a parar part dels diners que ells mateixos han ingressat a l’Ajuntament en forma d’impostos i taxes.

Malauradament, a Tarragona encara ens queda molt camí per recórrer. Fins aquest any 2018 hem estat l’única capital catalana que no disposava de pressupostos participatius. Per a l’any vinent comptem amb una ridícula partida pressupostària de 200.000 euros -la més baixa de les capitals catalanes- destinada als pressupostos participatius, es tracta d’un tant per cent minúscul del total del pressupost de l’Ajuntament el qual encara no té mecanismes eficaços de participació. Això, lamentablement, no s’assembla gens a una participació ciutadana real i honesta.

Aconseguir que els tarragonins i tarragonines puguem decidir sobre el futur de la nostra ciutat és possible. Apostem per destinar un mínim de dos milions d’euros anuals als pressupostos participatius per tal que els veïns i veïnes de cada zona de la ciutat -el centre, Ponent, Llevant, la Part Baixa, la Part Alta, El Serrallo, Sant Pere i Sant Pau, Sant Salvador...­- puguin decidir en quins projectes volen destinar els recursos públics. Qui millor que els mateixos veïns i veïnes pot saber els projectes i actuacions que més necessita el seu barri?

L’objectiu és evitar el que ha passat en els darrers anys i garantir que el centre i tots els barris i urbanitzacions de Tarragona rebin inversions i que aquestes siguin les que realment requereixen. La manca d’inversions de l’última dècada ha provocat que tots els districtes de Tarragona necessitin actuacions urgents per millorar l’espai públic.

Podem posar infinitat d’actuacions que es podrien fer realitat després d’anys d’espera: L’arranjament de les voreres de la Part Baixa i de Cala Romana, la millora de l’enllumenat de la zona del Parc Francolí, del Serrallo, de Torres Jordi i de La Floresta, la dignificació de les zones verdes de Solimar, La Llevantina i de l’entorn de l’ermita de Parc Riu Clar, la reparació del mobiliari urbà de Campclar i Torreforta, la millora de les instal·lacions esportives de La Móra, la creació de parcs infantils i zones enjardinades al centre, reformar la plaça de la cinquena promoció de Sant Pere i Sant Pau, donar ús al descampat abandonat de l’Avinguda Sant Salvador... I ens en deixem moltes.

Posar en marxa uns pressupostos participatius reals a Tarragona és possible. Volem que els tarragonins i tarragonines incideixin directament en un dels aspectes cabdals de l’acció política: el repartiment i la gestió dels diners públics. És possible i ho farem realitat.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics