Cookie control
Divendres, 18 de Setembre de 2020

Unes quantes evidències

28 de Març de 2018, per Xavier Guarque

I per què ens capfiquem en els nostres errors, que n'hi ha, com si el fet de poder moure's només en les pautes marcades per l'Estat, i sota la seva amenaça, fos el més normal? Perquè tothom pugui refrescar la memòria, cal dir que tot arrenca en la rebregada a l'Estatut, després de ser aprovat pel Parlament, votat per la ciutadania i ratificat a Madrid pel Congrés de Diputats.

Tot, després d'una vergonyosa campanya del PP en contra per tota Espanya, amb el corresponent recurs presentat al Tribunal Constitucional. S'han anat succeint els, diguem-ne, desencerts que han anat incrementant la llista d'arguments pel "ja n'hi ha prou" i fent bullir més l'olla, en lloc de treure-la del foc. Davant del fet que més de dos milions de catalans demanen, reivindiquen, exigeixen, un referèndum per saber, tots, on és la majoria, i la reiterada negativa de l'Estat en pactar-lo, o si més no facilitar-lo, finalment l'1-O, per damunt de la prohibició i de les amenaces, en les condicions més indignes i malgrat tot, s'arriba a realitzar i més de dos milions de vots poden ser comptabilitzats.

Aquesta desobediència posa rabiós un govern de l'Estat que, embogit, inicia una inacabable bateria d'atacs que ja han fet rebentar aquella olla. El 2017, suspensió del govern legítim i electe sortit dels comicis del 2015, cessament dels seus membres i, fins i tot, portant-ne a presó, preventiva, a uns i forçant als altres a un exili, no desitjat tret de sotmetre's al mateix final que els altres.

Com traient-se de la màniga la solució per a tots els catalans, el senyor Rajoy convoca unes eleccions el 21-D, que assegura que seran per tornar a la normalitat Catalunya. Es presenten uns partits i unes llistes dels possibles electes, i s'inicia una campanya electoral esperpèntica, ja que uns la van poder fer amb tota normalitat i recursos i altres com van poder, vigilats i controlats, per arribar a les votacions que van donar, ves per on, el mateix resultat que hi havia i que s'havia confirmat l'1-O.

La normalitat, pel convocant i pels que la requereixen, seria un resultat molt diferent del sorgit de les urnes. Llavors, tot el que no sigui això serà combatut amb ungles i dents, amb tot menys amb la paraula, pot ser perquè, en cas de fer-ho així, seria de tan fàcil i ràpida solució que s'estalviarien moltes comissions, molts plens, i això és evident que no interessa gens ni mica a qui el que li convé és que el principal problema d'Estat que té Espanya és que s'allargui... perquè d'ell en viu i hi va la seva supervivència.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (6)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Ganxet  30 de Març de 2018

Diu

falta de respecte al president ¿a quin president es refereix, al fuigit, al que es salta las lleis del Parlament, las estatals, las que fa una botifarrada el 6/7 de serembre, amb nocturnitat i alevosia?, el que fot al camp com las ....? Al que diu que parla amb nom del poble català, cuan sols represente una minoria, el que promou escrache, embruta els carrers etc. Etc. Tingui un bo dia evangelitzats. Einstein, se que no tinc el seu cociente mental que estic segu els al menys de tres, a que si? davant de això mua mua

Pepito Contreras  29 de Març de 2018

Ganxet eres el más grande... de España

Els comentaris del sr. Ganxet, un monument a la incongruència i a la repetició d'arguments que no tenen cap mena de base. Repetitius, amb manca de respecte cap al President i amb faltes d'ortografia. Fan pena, penita, pena i vergonya aliena.

Ganxet  29 de Març de 2018

Perdoni

jo no pateixo de miopia, com vostè, el que pasa es que tindré una mica la ment oberta no es dolent intentiu, vera igual es troba millor. Creguin no segueixi els evangelis del Fuigit, l enganyan.

Xavier Guarque  28 de Març de 2018

Depèn dels vidres

Ganxet, deu de ser perquè no portem les mateixes ulleres. Davant la miopia, és questió de gustos. I referent a la imparcialitat, tant pot ser la meva,per un costat, com la de vostè, per l'altre, o no ?.

Ganxet  28 de Març de 2018

Osti

Guarque, no tens solución, no ja pitjor cec que el que no vol veure. M agrada la teva imparcialitat, jajajajajaja

Lluís  28 de Març de 2018

Més evidències, sisplau!

Evidències! Necessitem evidències! Una llista ben llarga d'evidències per no dubtar de què naltros som els bons de la pel•lícula! Capficar-nos amb els nostres errors? I ara! Amaguem-los a sota de la catifa. Que vam voler endinyar a la totalitat dels ciutadans una república amb el suport de només un 48% de l'electorat? Petiteses.

Reportatges