Cookie control
Divendres, 10 d'Abril de 2020

Valor i valors dels pressupostos participatius de Reus

Per a Esquerra Republicana, encapçalar la Regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència a Reus ens permet fer realitat polítiques de participació ciutadana com a eines per facilitar la implicació de la ciutadania en els afers públics. La segona edició dels pressupostos participatius de la ciutat ens ha ofert l'oportunitat de conèixer com les reusenques i els reusencs conceben la ciutat i quins valors prioritzen.

En proposar i votar les propostes, no únicament millorem físicament Reus sinó que el fem més democràtic perquè a través de propostes concretes estem posant a debat els valors que volem que vagin configurant la ciutat.

Entre d'altres, han sortit escollides propostes per a l'adaptació de l'espai urbà i de les escoles bressol per a persones amb discapacitat, un banc de recursos per a entitats, millora d'espais de joc infantils i papereres per a cigarretes. És a dir: la inclusivitat i sensibilitat cap a col·lectius amb dificultats, la importància del teixit associatiu i cultural o la inclusió d'elements que augmenten la responsabilitat compartida entre ciutadania i administracions. Mostra de la voluntat social d'una part important de la ciutadania per incloure a tothom a través d'una visió global de la ciutat.

Que hagi estat escollida la remodelació de La Palma dins les accions aprovades demostra l'augment d'implicació del jovent i l'encert que ha suposat el canvi de 16 a 14 anys en l'edat mínima per votar. Introduir al jovent dins l'àmbit de la participació és una gran aposta que exigeix noves formes de dinamització i que aporta riquesa al debat col.lectiu.

La participació com a forma d'intervenir en les decisions de la ciutat i d'exercir la ciutadania plena han arribat per quedar-se. Esquerra Republicana de Catalunya seguirà impulsant i defensant una ciutat construïda, cada cop més, entre totes i tots. 

Montserrat Flores Juanpere és regidora d'ERC a l'Ajuntament de Reus.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges