Divendres, 29 de Març de 2024

Polítics i banquers, xoriços i corruptes

12 de Febrer de 2013, per Associació Coordinadora Ciutadana i d’Entitats en Defensa del Territori
  • Manifestació contra les retallades

    Reusdigital

En els darrers 30 anys a Espanya ha nascut i crescut una societat subsidiada i potenciada pels polítics i finançada pels banquers on la meitat de la població està mantenint a l’altra meitat sota la justificació de l’Estat del Benestar. Aquest escenari s’ha tornat econòmicament inviable i diuen els experts que és de preveure que la fallida de l’Estat Espanyol es produirà en els primers anys del segon decenni del segle si no es duen a terme mesures urgents i dràstiques.

La irresponsabilitat i mediocritat de tota la classe política espanyola ha aconseguit crear una casta parasitaria de milers de polítics ,sindicalistes i fundacions de partits polítics vivint dels pressupostos públics en un país amb una població activa real de 14 milions de treballadors ,exclosos els 3 milons de funcionaris,una població que evidentment també ha de fer front a 8 milions de jubilats i 5 milions i escaig d’aturats, la qual cosa com fàcilment pot entendre’s fa completament inviable la vida econòmica del país.

Aquests dies la societat encara que callada, o més aviat traumatitzada, està sent testimoni de la corrupció sense mesura d’un gran nombre de polítics , amb total impunitat i sense tremolar-los el cor, actuan amb total menyspreu cap al ciutadà sense importar-los les conseqüències.

En un país normal aquests polítics i banquers ja estarien a la presó i haurien retornat fins a l’últim cèntim, però... què es pot esperar d’un país on la corrupció és el pa de cada dia? El que volem els ciutadans és que els polítics i banquers, lladres i xoriços, no es quedin amb els diners que han robat sino que els tornin . Si volem que tot això acabi hem de canviar el sistema polític actual d’una forma radical i més democràtica; no s’han de permetre lleis o decrets que brindin els escons als polítics, han d’ésser ciutadans sense cap privilegi ni benefici més que els que tenim la resta de ciutadans. Han de donar exemple d’honestedad i respondre davant la societat dels seus actes. La justícia ha d'actuar ràpida i eficaçment contra aquells que han incomplit la llei.

Un bon exemple: la ciutadania d’Islàndia va realitzar de manera organitzada i coordinada una literal revolució pacífica i sommiada, silenciada per la premsa a Europa i al món per temor al fet que altres països la prenguessin com a exemple. Islàndia va rebutjar rescatar als bancs, simplement els va deixar caure i va aplicar la justícia sobre els qui havien provocat daltabaixos i excessos financers, va aconseguir acabar amb un govern corrupte i paràsit. Va tancar als responsables de la crisi financera a la presó.

Islàndia va tancar el 2011 amb creixement del 2,1%, el 2012 amb 1,5%, xifra que supera el triple que la dels països de la zona euro. Pel que fa a la tendència de creixement del 2013,segons les previsions europees ,està previst que aconsegueixi el 2,7% i ha tornat a generar ocupació i el deute públic ha anat disminuint de forma palpable.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Òbol  12 de Febrer de 2013

Aquí ......

 passaría el que va passar a Islàndia si fossim valents com ho són els islandesos. El mal és que no ho sóm. Vam tenir un dictador que es va morir de vell i d´aburriment. Aquest ens va encolomar un rei que també es morirà de vell i que, naturalment, ens encolomarà el seu fill, el qual ens deixarà, també, el seu hereu. I com es pot comprovar, en aquest país ho aguantem tot perquè fins hi tot aguantem un gover reconegut internacionalment com a molt corrupte i que és un insult a la nostra intel·ligència pels disbarats i les mentides que diuen continuament sense cap mena de vergonya. Potser és el que ens mereixem.....?