Cookie control
Diumenge, 31 de Maig de 2020

Primer pas per permetre la construcció de l'hotel de la plaça del Pòsit de Cambrils

24 de Desembre de 2013, per Revista Cambrils/ Grup de Diaris Digitals de Catalunya
  • Imatge virtual del futur hotel El Pòsit

    ACN

Un dels punts més importants que es va aprovar a la sessió plenària extraordinària, celebrada el passat divendres, va ser la modificació puntual del POUM que permetrà la construcció de l'hotel de quatre estrelles superior de la plaça del Pòsit. L'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau– va afirmar que aquesta inversió hotelera "és molt important per al nostre municipi, ens ajudarà a nivell econòmic, no només a la zona del Pòsit sinó a tota la població".

Acte seguit, el regidor d'Urbanisme –David Chatelain– va manifestar que "aquesta era una modificació llargament esperada. Tothom està al cas de la problemàtica que hi havia al Pòsit. El polígon depèn de la Confraria de Pescadors però per manca econòmica no es podia fer càrrec de la urbanització". Chatelain va continuar la seva intervenció apuntant que aquesta modificació del POUM permetrà aquesta urbanització de la plaça i l'hotel podrà mantenir la zona comercial a la planta baixa i a la primera planta, així com incrementar l'oferta hotelera a Cambrils.

Els grups de l'oposició alerten que aquesta modificació del POUM pot crear precedents en futurs projectes

Després de les paraules del regidor d'Urbanisme, els grups de l'oposició, que van anunciar l'abstenció en aquest punt, van coincidir amb el fet que la situació del Pòsit era "inacceptable" i que calia buscar una solució per desencallar aquest problema. El regidor no adscrit –Dani Pallejà– va apuntar que, "el projecte és discutible" i va manifestar que "queda pendent l'encaix estètic de l'edifici pel seu entorn".

Per la seva banda, el portaveu del NMC –Oliver Klein– va avisar que aquesta modificació puntual del POUM pot crear precedents en futurs projectes, una reflexió que també va fer el portaveu del PSC –Robert Benaiges–. "Apareix una empresa amb un projecte que conserva la zona comercial i planteja la construcció d'un hotel de quatre estrelles superior i es fa aquesta modificació del POUM. Què passaria si a partir d'aquesta aprovació hi haguessin altres negocis cambrilencs que volguessin augmentar el seu sostre? Aquesta situació genera un precedent", va dir Klein. El regidor del NMC va preguntar si aquesta decisió s'havia fet per afavorir el projecte i va advertir que, "un hotel d'aquestes característiques ha de tenir un tipus de clientela i pot sorgir el problema que no sigui rentable".

Benaiges, per la seva part, va apuntar: "estem parlant de la necessitat de fer efectiu un projecte, de donar solució a un projecte iniciat que ha perjudicat els veïns de la zona. El gran problema és la Confraria de Pescadors i ho hem d'intentar resoldre". El portaveu socialista va recordar que la Confraria és l'actual propietària del solar del Pòsit i va afirmar que calia canviar aquesta concessió.

David Chatelain: "Parlem d'un solar que porta tres anys al mercat i no hi ha hagut ningú que el vulgui comprar, excepte l'empresa Tidex i Associats"

El regidor d'Urbanisme va assegurar que des del consistori no s'ha volgut afavorir a ningú, sinó que es volia solucionar els problemes de la Confraria. "Parlem d'un solar que porta tres anys al mercat i no hi hagut ningú que el vulgui comprar. L'empresa Tidex i Associats és l'única que ha mostrat interès per comprar-lo. Chatelain també va apuntar que des del dia de la presentació del projecte, el passat 30 de setembre, s'ha treballat molt per presentar un "projecte sòlid" i va afirmar que des del consistori "s'està començant a treballar per veure si podem cobrir els interessos dels hotelers cambrilencs".

Abans de l'aprovació del punt, l'alcaldessa va agrair les abstencions dels grups de l'oposició  i va manifestar que, "el nostre desig és que el projecte pugui tirar endavant ja que segur que ens donarà un plus d'atracció al municipi". Finalment, la modificació puntual del POUM es va aprovar amb els vots favorables de l'equip de govern i les abstencions dels grups de l'oposició. Recordem que aquesta modificació puntual s'haurà d'aprovar a la Comissió Territorial d'urbanisme.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics