Divendres, 19 d'Abril de 2024

2.500 persones van visitar l'any passat el nou Castell del Falset

L'espai, reconvertit en Museu Comarcal, va reobrir el passat mes de setembre

11 de Gener de 2019, per Redacció
  • El nou Castell Museu Comarcal ha atret visitants estrangers

    Cedida

El nou Castell de Falset Museu Comarcal, inaugurat el passat setembre, ha tancat l'any 2018 amb més de 2.500 visites. En aquests quatre mesos d'obertura, la proposta "amena i immersiva" de descoberta històrica i cultural del territori que s'hi presenta s'ha convertit en un dels grans atractius de la població, s'ha destacat des del consistori. Més de la meitat del públic (57%) que ha visitat el Museu Comarcal provenia de Catalunya, majoritàriament de l'àrea metropolitana de Barcelona, tot i que també han descobert el nou equipament nombrosos visitants de les comarques tarragonines i, en menor mesura, de Girona i Lleida.

Volen posar l'accent en la comunitat educativa

A banda d'aquests visitants, també ha estat "notable" l'afluència de veïns de Falset (25%) i el Priorat (6%), "els quals no gaudien d'un museu patrimonial de caràcter local i comarcal des de l'any 1990", quan l'antic museu va tancar al públic (tot i que fins al 2003 s'hi van fer algunes visites escolars a petició de la comunitat educativa). També cal destacar les visites de turistes de la resta de l'Estat i de l'estranger, que han superat les 300.

Amb l'arrencada d'any, i entre altres objectius, el Castell de Falset Museu Comarcal posarà el focus en la comunitat educativa del Priorat. El propòsit és obrir les portes a les escoles de la comarca perquè descobreixin aquest nou equipament i hi puguin dur a terme activitats pedagògiques.

Un viatge dels orígens al present

Les sales expositives que es poden veure actualment, corresponen a la primera fase del projecte museístic. En concret, estan dedicades a la mort en la prehistòria; el plom i el comerç marítim en temps dels ibers i els romans; el naixement de Falset i l'edat mitjana, i els temps de guerra en època moderna. A banda, en aquests primers mesos d'obertura, s'hi ha emplaçat l'exposició temporal que repassa la història del Museu, des dels seus orígens, amb figures com Salvador Estrem i Fa, i fins al nou Castell de Falset Museu Comarcal.

El recinte és obert al públic els matins i tardes del dilluns, dijous, divendres i dissabte, i el matí de diumenge. A banda de la visita, també s'hi poden adquirir diversos productes de marxandatge relacionats amb el museu i el castell, com el llibre infantil sobre la reina Elionor de Prades.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics