Arriba el 15è Tast de Finques i Viles de la DOQ Priorat

La prova de qualitat anual tindrà lloc el dies 20 i 21 d'abril

18 d'Abril de 2017, per Redacció

  • El Tast de Finques i Viles de la DOQ Priorat de l'edició del 2016

    Cedida

El 15è Tast de Finques i Viles ja es prepara per obrir portes amb dues jornades, els dies 20 i 21 d'abril, de tast a cegues a l'autoconeixement. Un cop més, es realitzarà al local Social d'Scala Dei. L'acte esdevé la gran prova de qualitat anual dels vins de la Denominació d'Origen Qualificada Priorat que any a any ajuda a construir un mapa sobre les propietats, semblances i diferències constants que es donen en els vins de les diverses zones d'aquesta regió vitivinícola.

El Consell Regulador de la DO Priorat ja ho té tot enllestit perquè aquest dijous comenci el gran tast a cegues, a partir de dos quarts de 10 del matí. El tast és coordinat pel degà de la Facultat d'Enologia de la URV, el doctor Joan Miquel Canals, és dirigit tècnicament per un equip del Parc Científic del Vi – VITEC, i realitzat amb el suport de l'Escola d'Enologia de Falset.

L'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) també participa en el tractament i anàlisi de resultats, de manera que aquest tast compta amb l'aval científic i oficial que permet garantir-ne la fiabilitat, tant per part de l'àmbit acadèmic com per part de l'administració. Els tècnics d'INCAVI col·laboren en l'elaboració de 24 microvinificacions experimentals que seran sotmeses a tast durant la primera jornada.

Tast a cegues d'experts

Entre enòlegs i experts, uns 40 tastadors degustaran durant dues jornades els vins acabats de sortir de la bóta sense saber a quin elaborador pertanyen ni de quina vila provenen. Aquesta edició serà la cinquena en què s'inclourà el tast a vins blancs. Això tindrà lloc durant la primera jornada, el 20 d'abril, quan també es tastaran el conjunt de 24 microvinificacions de garnatxa i de carinyena corresponents a les 12 zones de la DOQ Priorat (collita 2016).

Durant la segona jornada, el divendres 21 d'abril, es farà el tast a cegues de qualificació dels vins negres de l'anyada 2015 que optin a les categories Finca o Vila.

Des de fa quinze anys, aquest projecte es duu a terme des del Consell Regulador de la DOQ Priorat, conjuntament amb la URV, VITEC i INCAVI, amb l'objectiu d'estudiar l'evolució dels vins Priorat al llarg dels anys, de manera que es puguin identificar els trets diferenciadors, especialment en relació a la procedència geogràfica dins el mateix territori de la DOQ Priorat.

El Consell Regulador, en el marc del projecte de zonificació de la DOQ Priorat, ha descrit un total de dotze zones: Zona Vila de Bellmunt, Zona Vila d'Escaladei, Zona Vila de Gratallops, Zona Vila del Lloar, Zona Vila de la Morera, Zona Masos de Falset, Zona Vila de Poboleda, Zona Vila de Porrera, Zona Solanes del Molar, Zona Vila de Torroja, Zona Vila de la Vilella Alta i Zona Vila de la Vilella Baixa.

La DOQ Priorat és l'única denominació d'origen qualificada a Catalunya i una de les dues úniques amb aquest segell a l'estat espanyol, d'acord amb els processos i sistemes de producció que se segueixen en aquesta regió vitivinícola.

Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

Escriviu el vostre comentari

Regles de participació

Aquest servei es planteja com un espai obert en el qual s'expressen lliurement les opinions de les persones que visiten el web, i no s'ha d'utilitzar per fer desmentits, desinformar o atacar a tercers. Si us cal enviar una correcció per a una notícia, podeu utilitzar el formulari per enviar informació d'interès periodístic. A Reus digital entenem que els lectors d'aquest mitjà són persones respectuoses, amb capacitat per comentar sense necessitat de fer crítica destructiva, provocar o atemptar contra l'honor de les persones. En qualsevol cas, si algun comentari es considera fora de lloc, s'esborrarà. Reusdigital.cat no es fa responsable de les opinions dels comentaristes. Que aquest servei de comentaris es mantingui actiu depèn de les persones que l'utilitzen. Reusdigital.cat es reserva el dret d'emprendre accions legals contra les persones que emetin comentaris injuriosos, que ofenguin la imatge i l'honor de les persones o ataquin l'ordenament jurídic.