Cookie control
Dijous, 01 d'Octubre de 2020

Carles Brull: ‘M’il·lusiona tirar endavant el mandat amb aquest equip de govern’

Reusdigital.cat entrevista l'alcalde de Falset

22 de Juliol de 2019, per Maria Arbonès
  • Carles Brull

    Falset.org

Carles Brull (Falset, 1975) és, des del passat mes de juny, el nou alcalde de Falset. Brull ha superat amb escreix l'objectiu que s'havia marcat el seu partit, Independents-ERC, que era continuar al capdavant del govern falsetà, format finalment pels vuit regidors d'aquesta formació i el candidat de Junts per Falset, César López. Un equip que l'alcalde considera cabdal per afrontar amb garanties aquest mandat, juntament amb una de les seves passions, de la qual és inseparable: la música.

Com porta aquests primers dies de mandat com a alcalde?

Estic aterrant, encara. Tot i que tinc experiència en la política municipal, és fàcil entendre que no és el mateix que estar-hi al capdavant i, per tant, preocupar-te de tot i buscar solucions per a tot. Però tinc la gran sort de tenir un bon equip, i això em permet dir que ho porto bé i que estic il·lusionat d'engegar aquest mandat, que espero que sigui correcte.

Quan es pregunta qui és el nou alcalde de Falset, sobretot a fora del poble, algunes respostes el relacionen directament amb la seva pràctica musical. Es diu: “Carles Brull, el bateria de La Soul Machine”.

La música és la meva passió. Escolto música des de primera hora del dia i confesso que m'ajuda a encarar els reptes diaris. Efectivament, soc el bateria de La Soul Machine, un grup de música que aviat farà vint anys. A més de ser bateria, vaig ser director i fundador de l'Aula de Músics. Fa molts anys que estic en el món de la música.

És l'alcalde més jove que hi ha hagut mai a Falset?

No. Jo soc alcalde amb 43 anys, però Jordi Puxeu, quan ho va ser, era més jove.

A més de l'alcaldia i la composició del nou govern, què més hi ha de novetat en aquests primers dies de mandat?

Estem començant les noves adjudicacions de contractes menors de la tercera fase de la Llei de barris, hem solucionat una avaria en una bomba d'un pou que dona aigua al poble, hem configurat el cartipàs municipal en un ple i hem posat en marxa els processos municipals per arranjar el carrer de Vallmoreres, la Casa de la Música i tot el que comprèn aquesta tercera fase de la Llei de barris.

S'han creat regidories noves?

Hem configurat el cartipàs tenint en compte el perfil de la persona adequada per portar cada àrea, i això comportarà que el regidor o la regidora tingui una relació més bona amb les entitats vinculades a cadascuna. Considero que la nova regidoria que hem creat, Participació Ciutadana, Serveis Socials i Igualtat, és important, ja que s'ha de fer pedagogia i sensibilització sobre aquests temes. Se n'encarrega Núria Borràs.

Tot apunta que tindrà un mandat còmode, amb nou regidors al govern i dos a l'oposició. Que hi hagi oposició és bo en un ple municipal?

La nit de les eleccions ja vam dir que parlaríem amb tots els grups. Junts per Falset ha acceptat entrar en el govern i se li ha donat la cartera de Medi Ambient. També hem parlat amb Falset Pot Més, que ha decidit quedar-se a l'oposició; això sí, amb un caràcter col·laboratiu. Ja es veurà en un futur si entrarà en el govern municipal.

Com ha estat l'entrada del cap de llista de Junts per Falset, César López, a l'equip de govern?

César López va manifestar que tenia temps i ganes de fer coses per al govern. Jo li vaig explicar les línies destacades d'aquest mandat i a ell li van semblar positives. Va trobar convenient formar part d'aquest equip de govern i agafar alguna responsabilitat. Amb César López fa molt de temps que ens coneixem, i ja se sap que en l'ajuntament d'un poble les negociacions són molt diferents de les que es duen a terme en altres organismes més grans.

El tema de l'aigua és el repte destacat que té per solucionar?

Efectivament. Falset té els recursos hídrics que té. L'any passat ja vam fer dues intervencions en dos pous i fa poc hem adjudicat la connexió del pou de la Benita, però amb això no solucionem el problema. Ja estem treballant amb altres municipis per desencallar el Pla de restitució de l'Ebre, que ens afavoriria el consum d'aigua. Els pròxims anys hem de conscienciar les instàncies de l'Estat i de la Generalitat per fer realitat aquest pla, ja que en cas contrari, la falta d'aigua afectaria seriosament el desenvolupament del municipi.

En el seu programa d'actuacions també destaquen les millores en els equipaments.

En aquest mandat hem de fer una repassada important a alguns equipaments que ja fa molts anys que hi són i que ara toca renovar; sobretot, elements interiors d'edificis municipals. Per exemple, hem substituït dues calderes al col·legi i a la llar d'infants. Qualsevol actuació d'aquest tipus tindrà en compte la sostenibilitat. També hem arranjat la façana del cementiri municipal.

La promoció econòmica demana sobretot augmentar els recursos destinats al sector principal, que és el vinícola, o espavilar altres sectors? O tot plegat?

El sector privat del vi funciona. Estem treballant amb l'ampliació del polígon, que possibilitarà que s'hi instal·lin nous cellers i noves activitats industrials que ja ens ho han demanat. Altres objectius relacionats amb la promoció econòmica són tenir cura dels carrers i el comerç. Cal fer coses perquè la gent vingui a Falset a dinar, a passejar, a pernoctar-hi o a comprar.

Els aspectes econòmic i laboral estan relacionats amb la població del municipi, que sembla que es manté, a diferència del que passa al conjunt del Priorat, on disminueix.

La població de Falset és de poc més de 2.800 habitants, i en els últims anys ha disminuït una mica. La disminució de la població del conjunt de la comarca, però, és més destacada, ja que perdem uns 70 habitants l'any. Per a mi, és una quantitat elevada. Al Priorat, en general, i a Falset, en particular, hem de procurar tenir serveis bàsics i de qualitat per oferir a les persones que hi vulguin venir a viure. La lluita contra el despoblament és un treball constant.

Com a alcalde, s'ha compromès només a aquests quatre anys o té la intenció de fer més recorregut?

De moment, m'he marcat el dia a dia. De cara al 2020, també he previst fer una planificació amb els regidors per estudiar les accions que cal desenvolupar, però les vides política i representativa, també en un poble com Falset, són plenes d'imprevistos. No m'ho he plantejat ni sé el que pot passar.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics