Dimarts, 19 de Març de 2019

El CNL impulsa una app per trobar jocs en català

Permet localitzar els establiments on poden adquirir-se

27 de Desembre de 2018, per Redacció
  • L'app permet trobar jocs i joguines en català

    Cedida

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CNL) ha creat l’app gratuïta 'I tu, jugues en català?' per donar a conèixer als consumidors tot el que fa referència a l’oferta de jocs en català al mercat. Concretament aquesta app, disponible tant per a Android com per a IOS, inclou un cercador que permet consultar els jocs en català existents i fins i tot valorar-los. També s’hi poden trobar i localitzar les botigues adherides a la campanya 'I tu, jugues en català?'.

El cercador conté informació i fotos dels més de 700 jocs amb presència manifesta del català, en la llengua del joc, si és el cas, o en l’etiquetatge o embalatge. Aquest cercador permet fer cerques segons l’edat, el tipus de joc, el fabricant, etc. Pel que fa a les botigues adherides a la campanya “I tu, jugues en català?”, n’hi ha més de 500 a tot Catalunya. Al Baix Camp i al Priorat n’hi ha 15: Abacus, Galatea Llibres, Juguettos, Joguines Segú, Joguines Somnis, Llibreria Gaudí, Magatzems Chacón i Tomàs Barberà, a Reus; Joguines Rialles, a Cambrils; El Llapis, Estanc M. Pilar i Mikilàndia, a Falset; Llibreria Rom, a Mont-roig del Camp, i Papereria Cèlia a Vandellòs. També hi ha una botiga per Internet: www.productesdelaterra.cat.

Tota la informació inclosa en l’app també es pot trobar al web www.cpnl.cat/jocs-reus, en el qual per cert els nens que encara no hagin escrit la carta als reis se’n podran descarregar una. La campanya 'I tu, jugues en català?' pretén donar visibilitat a l’oferta de jocs i joguines en català, que cada any és més important, així com fer conèixer els establiments que tenen en el seu estoc aquests productes.

Al Baix Camp i al Priorat la campanya està impulsada des de l’any 2004 pel Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura. Alguns establiments hi estan adherits des de llavors.

COMENTARIS (0)

Reportatges