Dijous, 18 d'Octubre de 2018

El Consell Comarcal del Priorat organitza una jornada sobre diversificació agrària, paisatge i sostenibilitat

La seu de de l'ens acollirà aquesta iniciativa que mira d'analitzar els nous reptes de planificació agrària comarcal

15 de Novembre de 2017, per Redacció
  • Vinyes del Priorat

    Reusdigital.cat

La seu del Consell Comarcal del Priorat, a Falset, acollirà el matí de divendres 24 de novembre una jornada que sota el títol 'Diversificació agrària, paisatge i sostenibilitat al Priorat'. Organitzada pel l'ens prioratí, l'Associació Prioritat i el Parc Natural de Montsant, l'acte busca compartir experiències i analitzar els nous reptes de planificació  agrària  comarcal.

El programa s'ha estructurat en tres blocs. A la primera part –i després de la benvinguda a càrrec del president del Consell, Jordi Sabaté–, s'exposaran quines són les perspectives davant la creació d'un banc de terres comarcal i de la declaració del paisatge Priorat-Montsant-Siurana com a Patrimoni Mundial.

Jordi Puig Roca, representant de L'Espigall, presentarà una nova proposta de planificació territorial per la conservació del mosaic agrari-forestal, tenint en compte la  incidència del canvi climàtic. Per la seva banda, Anaís Sastre, representant l'Ateneu Cooperatiu, incidirà en la importància del paper del cooperativisme en el desenvolupament local.

En el segon bloc de la jornada, algunes de les entitats i organitzacions representades al Fòrum Agrari del Priorat (DOQ Priorat, DO Montsant, VITEC, Consorci de La Serra de Llaberia  i el Parc Natural de Montsant) exposaran les seves experiències i actuacions previstes).

Finalment, la jornada es clourà amb una taula rodona sobre els reptes per al 2018 que es marca el Fòrum Agrari.

La jornada és gratuïta, però cal inscriure's prèviament en el telèfon 977827310 o en aquest mail.

COMENTARIS (0)