Divendres, 19 d'Octubre de 2018

El Jutjat de Falset decidirà la custòdia d'un gos després d'una separació conflictiva

Jonas Amadeo Lucas reclama la seva propietat tot i que la seva exparella té els papers de l'animal al seu nom

08 de Gener de 2018, per Josep Gallofré
  • Jonas Amadeo Lucas, amb el Leben

    Cedida

El Jutjat de Primera Instància de Falset viurà, el pròxim 18 de gener, el primer judici de l'Estat espanyol per decidir la custòdia d'un gos, el Leben, després de l'aprovació de la proposició de llei per modificar el règim jurídic dels animals que qualifica els animals d'éssers vius i no de béns materials, com fins ara.

Després de divorciar-se fa dos anys de la seva dona, Jonas Amadeo Lucas reclama la custòdia del gos, ja que, tot i tenir els papers de l'animal al seu nom, "mai l'ha cuidat i ara me'l vol prendre amb l'únic objectiu de fer-me mal". "Sempre ha estat part de la meva família", expressa Lucas, que és el president de l'ONG ProVegan, la qual disposa d'un espai a Marçà on acullen animals que han estat mal tractats.

Segons la carta enviada per la seva exdona a l'advocat, el Leben és propietat "seva" i "no es quedarà amb mi de cap manera". Al mateix temps, segons Jonas Amadeo Lucas, ha posat "diverses denúncies falses de violència de gènere", incloent-hi quatre ordres d'allunyament, totes denegades. De fet, la seva exparella va ser impulsora també de l'ONG i Lucas va permetre que "tots els animals estiguessin al seu nom". Ara, considera que "s'ha aprofitat d'això per intentar prendre'm tots els animals que hem rescatat junts i, així, destruir-me". A més, pensa que "arrabassar-me el Leben seria el seu cop més baix".

"Ella al·lega que el Leben és la seva propietat, jo que és la meva família", diu Lucas, el qual espera que el judici del pròxim 18 de gener, "tot i que serà complicat", creï un precedent sobre la custòdia d'animals quan es tracta d'un divorci o d'una separació conflictiva.

COMENTARIS (0)