Dimarts, 22 de Gener de 2019

El nou Museu del Castell de Falset serà una realitat a l'estiu

L'equipament recollirà el naixement de la vila, els temps de guerres i els bombardejos de la Guerra Civil, entre altres moments històrics

07 de Febrer de 2018, per Redacció
  • Imatge d'arxiu de l'exterior del Castell

    Prioratdigital.cat

L'Institut de Cultura i Patrimoni de l'Ajuntament de Falset ha presentat, en una reunió, el projecte del nou Museu del Castell-Museu Comarcal, que s'emplaçarà al Castell i obrirà les portes a l'estiu després que l'antic museu es tanqués al públic l'any 1990. La mort a la prehistòria, el plom i el comerç en època ibèrica i romana, el naixement de Falset, els temps de guerres, els bombardejos de la Guerra Civil i la terra i la vinya seran alguns dels temes sobre els quals girarà l'exposició de les sales del nou equipament.

El projecte museogràfic integral ja està definit, segons fonts municipals, i en una primera fase preveu l'adequació de les plantes baixa i primera del Castell. A la planta baixa s'hi ubicaran la sala de recepció (en què s'hi exhibirà un audiovisual de presentació del museu), la sala de tallers (on s'hi faran a terme activitats de difusió específiques, com aules didàctiques), dues sales d'exposició, un espai de botiga, i un magatzem.

A la primera planta s'hi ubicaran dues sales d'exposició i la sala d'exposicions temporals. Les sales que acolliran l'exposició permanent (quatre contemplades en la primera fase del projecte i dues contemplades en la segona fase) seran tematitzades, "és a dir, que centraran el seu discurs en únic tema, el qual guiarà els diferents continguts, els elements expositius a emprar i els objectes a mostrar, provinents del fons del Centre d'Estudis Falsetans", s'ha subratllat des del consistori.

Aquest tema principal possibilitarà la introducció d'altres temes, "però sempre de forma col·lateral i sense perdre mai el fil conductor", s'ha detallat. L'objectiu d'aquesta proposta "és refermar la comprensió de cada època històrica, sense perdre el discurs cronològic clàssic, però fugint d'una presentació que pugui resultar excessivament monòtona", s'ha precisat.

El regidor de Cultura de l'Ajuntament falsetà, Carlos Brull, ha exposat que "amb el nou museu no només recuperem un espai on divulgar el patrimoni i la història del nostre poble, sinó que engeguem un projecte engrescador per a Falset amb el que també volem captar nous públics, arribar a un elevat nombre de visitants i refermar el paper del municipi com a punt de partida per conèixer el territori".

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)

Reportatges