Dissabte, 15 de Desembre de 2018

El ple del Consell Comarcal del Priorat aprova la moció per demanar l’alliberament dels 'Jordis' i rebutja el 155

El ple celebrat aquest passat dimecres a Falset també s'hi oposa

25 d'Octubre de 2017, per Redacció
  • Imatge del Consell Comarcal del Priorat

    Cedida

El Consell Comarcal del Priorat va aprovar el passat dilluns la moció per aturar la suspensió de l'autonomia de Catalunya i la moció que exigeix la llibertat de Jordi Sánchez, president de l'Assemblea Nacional Catalana i Jordi Cuixart, president d’Òmnuim Cultural.

En el cas de la primera de les mocions, s’insta “el Govern espanyol i els partits que li donen suport a aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya que ja estan portant a terme i que volen reblar amb l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola”. També es posa de manifest el “suport al Govern de Catalunya i al Parlament per fer efectiu el mandat popular del passat 1 d'Octubre en els termes que estableix la Llei del Referèndum d'Autodeterminació i la Llei de Transitorietat Jurídica i Fundacional de la República, aprovades pel Parlament de Catalunya”. Per últim, la moció també “condemna la violació de drets fonamentals a Catalunya a través de les mesures repressives aplicades per l’Estat espanyol contra la població i les institucions catalanes”.

En el cas de la segona de les mocions, s’acorda “exigir la llibertat immediata dels presidents de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, i d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart”. També es declara “la vulneració de les llibertats de les persones, recollides i protegides en tots els tractats internacionals” i es manifesta “la persecució de la lliure expressió i del dret a decidir de les persones per part d’un estat que jutja les idees i empresona de forma il·legal”. La moció també denuncia “la manca de separació de poders a l’Estat espanyol, així com la manipulació i coacció dels mitjans de comunicació”, i es demana a les institucions europees que “no continuïn donant l’esquena a Catalunya davant accions pròpies d’una dictadura”.

Jordi Sabaté, president del Consell Comarcal del Priorat,  va afirmar que “estem vivint moments transcendents que no només tenen a veure amb el nostre futur com a país, sinó també amb els drets fonamentals que tenim com a individus”. En aquest sentit, Sabaté instava els prioratins “a seguir ferms en la lluita per la llibertat, de la mateixa manera que ho hem estat fet tots aquests anys. De manera pacífica i serena, malgrat els atacs d’un Estat que ens vol paralitzats, violents o detinguts” i assegurava que “no defallirem”.

El ple de Falset també s'oposa al 155

El ple de l'Ajuntament de Falset ha aprovat aquest dimecres dues mocions en relació a la situació política que viu actualment Catalunya. La primera, per aturar la suspensió de l'autonomia de Catalunya. La segona, en relació a la llibertat de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, presidents de l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnuim Cultural, respectivament. En la primera de les mocions, l'Ajuntament insta "el Govern espanyol i els partits que li donen suport (PP, el PSOE i C's) a aturar la suspensió de l'autonomia de Catalunya que ja estan portant a terme i que volen reblar amb l'aplicació de l'article 155 de la Constitució Espanyola".

També s'ha manifestat el "suport al Govern de Catalunya i al Parlament per fer efectiu el mandat popular del passat 1 d'octubre en els termes que estableix la Llei del Referèndum d'Autodeterminació i la Llei de Transitorietat Jurídica i Fundacional de la República, aprovades pel Parlament de Catalunya". Així mateix, la moció també "condemna la violació de drets fonamentals a Catalunya a través de les mesures repressives aplicades per l'Estat espanyol contra la població i les institucions catalanes". En la segona de les mocions, s'acorda "exigir la llibertat immediata dels presidents de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, i d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart".

També es declara "la vulneració de les llibertats de les persones, recollides i protegides en tots els tractats internacionals" i es manifesta "la persecució de la lliure expressió i del dret a decidir de les persones per part d'un estat que jutja les idees i empresona de forma il·legal". La moció també denuncia "la manca de separació de poders a l'Estat espanyol, així com la manipulació i coacció dels mitjans de comunicació", i es demana a les institucions europees que "no continuïn donant l'esquena a Catalunya davant accions pròpies d'una dictadura".

Jaume Domènech, alcalde de Falset, afirma que "no es pot donar resposta a un problema polític des de la repressió ni des de l'atac als drets fonamentals de les persones". "El que està passant no és propi d'una democràcia, més aviat ens recorda pràctiques i actuacions que creiem desterrades de la nostra societat, una societat moderna i en el marc d'Europa", conclou Domènech.

COMENTARIS (0)

Reportatges